Розваги на "Зеленій сцені"

10-12 липня в Чернігові пройде фестиваль "Зелена Сцена".
На Розмовнику 10 липня - як збереження історичної забудови, зокрема типової для нашого міста дерев’яної архітектури, впливає на якість середовища, у якому ми живемо.Познайомимось із діяльністю проекту «Дерев’яне мереживо Чернігова»Проект - фантастичний! Це результати
філігранної роботи Stanislav Ivashchenko та групи волонтерів, патріотів свого міста. Так само як і витончені деталі фасадів, вони надихають пересічного українця. Однодумці закликають вщипнути себе, придивитись уважніше й зрозуміти, з якими скарбами ми живемо по сусідству. Проект прокладає естетичні маршрути, реставрує, шукає та відновлює забуті сторінки чернігівського минулого.
Дивним чином дерев'яне мереживо поєднує й сучасні соціальні ініціативи. Під його дахом часто вирує життя наперекір всім суворим обставинам. Один з таких будинків не так давно надав прихисток організації людей з обмеженими можливостями. То нова окрема історія.
Відкриють фольклорну тему Зеленої Сцени 10 липня "Веселі Вуйки" – український фолк
бенд, що поєднав традиції та сучасність!
Гурт створений професійними музикантами, яких об’єднали прогресивні погляди на виконання української народної музики і гідне її представлення на сучасній Українській та світовій фольклорній сцені.
В репертуар гурту входять композиції, створені на основі традиційної музики всіх регіонів України. 
До своєї віртуозності музиканти додають творчості та трохи божевілля. Результат - непереборна музика!
11 липня суперовий гурт:
The Doox створює сучасну музику з елементами традиційної пісні та етно-року. Поєднанням автентичного співу, етнічних духових інструментів, драйву гітари і електронного звучання The Doox передають вічні теми кохання і впливу природних стихій на людину. Старовинний український фольклор в аранжуванні The Doox охоплює пісні з усіх куточків України: Рівненщини, Київщини, Полтавщини, Поділля, Волині та Карпат. Особливістю гурту є поєднання жіночого та чоловічого голосів, наближених до традиційної манери співу.
Протягом трьох днів 10-12 липня на ЗЕЛЕНІЙ СЦЕНІ буде діяти фотовиставка киянина Павла Гур`єва під назвою «urban aesthetic» - стріт-фото серія знята автором на мобільний телефон.
Павло Гур`єв народився в Литві, живе в Києві. За освітою архітектор. Фотографією займається з 2011 року, з 2014-го знімає виключно на мобільний телефон. Учасник міжнародного фотоагентства 14&15 Mobile Photographers.
Ось що автор каже про те, як він почав знімати виключно на айфон. –«В 2014 році стався, напевне, один з переломних і самих важливих моментів у моїй фотографічній творчості. Був період, коли я взагалі не хотів брати камеру в руки. В пошуках натхнення я випадково натрапив на статтю про міжнародний колектив вуличних фотографів, що знімають на мобільні телефони - Tiny Collective. Я був настільки вражений якістю знімків, що буквально на наступний день купив камерофон і відправився знімати. Це настільки мене захопило, що я просто розпродав весь свій фотокомплект і знімаю з тих пір винятково на iPhone. Фотографуючи на телефон, я знайшов внутрішню свободу, ту непримітність на вулицях, яку я так жадав. Змінився і сам стиль фотографій, фотографічне світосприйняття і підхід к пошуку сюжетів»
Суботню музичну сцену о 19:00 відкриє WorldMusic.band «Гурт-ЙО-Гурт»!
Зацікавленість World-Music = музичною спадщиною різних народів світу і історичних епох стала запорукою яскравості різнобарвного репертуару колективу. Раз за разом вони повертаються до мультикультурного джерела людської цивілізації - традиційної музики, сповнюються натхнення та звитяги доносити цю спадщину до сучасних слухачів.
Гайда. до розваг!

Коментарі

Популярні публікації