Друковані подорожі - 2019

Завершуємо рік, підсумовуючи видавничу краєзнавчу діяльність бібліотеки. Традиційно побачили світ два матеріали серії «Письменники Чернігівщини – дітям». Читачі ознайомляться з творчістю знаних в українській літературі майстрів слова, зокрема дітям, як Юрія Збанацького і Володимира Дрозда. Окрім традиційної біографічної довідки про письменників, надаємо список літератури для читання і інформацію наявності творів письменників у фондах нашої бібліотеки.
Один із найулюблених проєктів наших читачів – краєзнавчі дайджест-читання «Роде красний – роде наш прекрасний». Цього року побачили світ два матеріали : «Педагог-новатор: 195 років від дня народження К. Ушинського» і «Гідність шляхетної душі: 200-річчя від дня народження Ніколи Артемійовича Терещенка». Матеріали ілюстровані, збагачені цікавою інформацією життєпису видатних земляків, подано списки літератури, наявність книжок у фондах нашої бібліотеки. Крім того, у матеріалі про видатного педагога Костянтина Ушинського ми зібрали його «перлини мудрості», «основи виховання» (за Ушинським) і рецепт власної поведінки.
А ще пропонуємо увазі наших читачів історико-краєзнавчі нариси «Місто, оповите легендами – Ніжин» видавничої серії «Міста і містечка Чернігівщини». Традиційно, у матеріалі – легенди, історична довідка, культурна та мистецька спадщина міста, його визначні діячі. Як завжди, матеріал має ілюстрації і завершується списком літератури.
Отже, підсумовуючи… Чернігівська обласна бібліотека для дітей, продовжуючи давні видавничі традиції, намагається донести у такій спосіб до своїх читачів красу свого краю і його людей.

Коментарі

Популярні публікації