Загиблі герої Чернігівщини: Висоцький Руслан. Трихліб Геннадій. Туш Олександр. Александров Олексій

Сержант Висоцький Руслан Олександрович народився 3 грудня 1980 року в смт Березна Чернігівського району. Тут проживав та закінчив місцеву школу. Після повномасштабного ворожого вторгнення захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А4574 на посаді командира бойової машини — командира механізованого відділення. Загинув воїн 1 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині, мужньо борючись за Незалежність рідної Батьківщини. Попрощалися з Захисником 11 жовтня 2023 року в Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі смт Березна.

Нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача ЗС України — «Золотий Хрест» (посмертно).

Довідково: Нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою.

Старший сержант Геннадій Трихліб народився 07 квітня 1970 року в селі Машеве Семенівської громади. У 1987 році закінчив десять класів місцевої школи. Протягом 1988-1990 років проходив строкову військову службу.

Після початку повномасштабного вторгнення за власним бажанням став на захист України. Служив у складі одного з підрозділів військової частини А4773 на посаді "головний сержант - командир відділення".

Загинув 14 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися з військовим та поховали його на кладовищі рідного села.

Матрос Олександр Туш народився 3 червня 1977 року в селі Жуківка Куликівської громади. Після закінчення місцевої школи навчався в Куликівському СПТУ-30 (нині Куликівський ПАЛ). Далі проходив строкову військову службу. Спочатку працював у рідному селі в аграрній галузі. З часом почав працювати у Києві на АЗС.

У листопаді минулого року став до лав оборонців України. Після проходження підготовки у Великобританії долучився до складу одного з підрозділів військової частини А4765, на посаді номера обслуги мінометного відділення роти морської піхоти.

Загинув 10 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Херсонському напрямку.

Попрощалися та поховали військового на кладовищі рідного села.

Старший солдат Олексій Александров народився 29 листопада 1986 року в місті Чернігів. У 1994 розпочав навчання у місцевій загальноосвітній школі №12. Закінчив дев'ять класів, після чого продовжив навчання у Чернігівському ліцеї №1. Опанував фах слюсаря контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, за цим напрямом працював на ЗАЗі.

У 2005 році склав присягу на вірність Україні та розпочав проходження військової служби у Криму. Після армії працював меблярем.

У перші дні повномасштабної війни долучився до лав ЗС України та став на захист рідного міста Чернігова. Після його звільнення від російських загарбників продовжив служити у складі одного з підрозділів військової частини А4007 на посаді стрільця-санітара механізованого відділення.

Загинув 10 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися з військовим у Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі Яцево.

Коментарі

Популярні публікації