Загиблі герої Чернігівщини: Прохорець Юрій. Стельмах Володимир. Осипенко Микола

Пішов у засвіти і відлетів янголом в небо військовослужбовець Юрій Прохорець з села Костобобрів - мужній воїн, славний син України, що вірою і правдою служив рідній країні.

Юрій був відданим своїй Вітчизні та українському народу. Починаючи з 2014 року виконував бойові завдання в зоні АТО, давав відсіч ворогу на сході України. Працював поліцейським у Семенівці. В перші місяці повномасштабного вторгнення росії на територію України, у квітні взяв до рук зброю і став на захист держави. Виконував бойові завдання в гарячих точках на Бахмутському напрямку.

Поховали героя у рідному селі Костобобрів.

Стельмах Володимир Леонідович народився 6 грудня 1965 року у селі Сокіл володимирської області (росія). У 1983 році закінчив Луганську загальноосвітню школу, а у 1990 - Луганський машинобудівний інститут. Працював в ООО "Укрспецмет". У 2018 році долучився до Збройних Сил України. Учасник АТО/ООС. Молодший сержант 1-ї окремої Сіверської бригади. Загинув 28 лютого 2022 року при обороні Чернігова в селі Киїнка Чернігівського району. Похований в Чернігові. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Осипенко Микола Михайлович народився 9 грудня 1981 року у селі Самотуги Корюківського району. У 1999 році закінчив Сядринську загальноосвітню школу. Працював на ТОВ "Семенівка-Агро-Плюс".

У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Старший лейтенант 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого. Загинув 13 травня 2023 року в Чернігівській області. Похований в Семенівці Новгород-Сіверського району. Нагороджений медаллю «Захисника Вітчизни» (посмертно).


Коментарі

Популярні публікації