Загиблі герої Чернігівщини: Паскевич Богдан. Руденко Ростислав. Апанасенко Василь

Ніжин втратив Героя - Паскевича Богдана. Народився Богдан 7 січня 2003 року в місті Ніжин у родині фельдшера-рятувальника та продавчині.

Навчався в місцевій школі №10, займався футболом, любив рибалку й активний відпочинок. Вважав, що власне життя залежить тільки від нього, тому й почав працювати з 16 років у вільний від навчання час.
У листопаді 2021 року вступив на строкову службу до Національної гвардії України. Широкомасштабне вторгнення його застало в Києві, де він зі своїми побратимами ніс службу на блокпостах.
Улітку 2022 року підписав контракт з Національною гвардією (1-ша Президентська бригада оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка «Буревій»). Восени 2022 року воював на Бахмутському напрямку, де отримав поранення. Потім Богдан пройшов реабілітацію і військову підготовку у Великій Британії. З вересня 2023 року боронив Україну на Сватівському напрямку, де 20 січня 2024 року зустрів свій останній бій.
Був дуже чуйною, турботливою, організованою та надійною людиною. Любив свою родину й Україну. Мріяв створити міцну сім’ю із коханою дівчиною.
Руденко Ростислав Михайлович народився 4 січня 1977 року в місті Чернігові. У 1994 році закінчив Чернігівську школу-інтернат, а у 1997 році - Чернігівську школу для сліпих і слабозорих дітей.
Працював на Чернігівському цегельному заводі № 3, у торговій мережі "Седам", на будівництві.
У 2022 році долцчився до Збройних Сил України. Солдат.
Загинув 23 березня 2022 року при обороні Чернігова біля села Трисвятська Слобода. Киїнської громади Чернігівського району.
Похований 26 березня 2022 року у Чернігові. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).


Апанасенко Василь Миколайович народився 4 січня 1974 року у селі Кислі Ріпкинського району. У 1991 році закінчив Петрушівську загальноосвітню школу, а у 1996 році - Остерський фаховий коледж будівництва та дизайну. Працював у будівельних бригадах на різних підприємствах..
У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Молодший сержант 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.
Загинув 5 жовтня 2022 року біля селища Тернови Поди Миколаївської області.
Похований 9 жовтня 2022 року в Ямполі Вінницької області.

Коментарі

Популярні публікації