Загиблі герої Чернігівщини: Калита Владислав. Майстренко Вячеслав. Рогальов Олександр

Народився Калита Владислав Станіславович 30 липня 1995 року в Гончарівську. У рідному селищі навчався в місцевій школі, а після закінчення шкільного навчання вступив до Сокиринського професійного аграрного ліцею. Згодом працював у місті Чернігові.

На початку повномасштабного вторгнення Владислав, не вагаючись, став на захист Батьківщини. Проходив службу в місті Авдіївка Донецької області на посаді старшини батареї військової частини А4007. Був умілим, сміливим, вмотивованим бійцем.

Владислав Калита був нагороджений відзнакою-медаллю «За особливу службу ІІ ступеня».

Життя Владислава Станіславовича трагічно обірвалось 17 листопада 2023 року в наслідок дорожньо-транспортної пригоди у зоні проведення бойових дій.

Похований 27листопада 2023 року на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина) у Прилуках.

Народився Майстренко Вячеслав Анатолійович 28 березня 1974 року в м.Прилуки. Навчався у  загальноосвітній школі №12. Після шкільного навчання вступив до Васильківського авіаційно-технічного училища Київської області. Пізніше проходив службу у Збройних силах України.

Вячеслав був дуже добрим, комунікабельним, чесним, справедливим чоловіком, який готовий завжди прийти на допомогу. Мав золоті руки та уміло виконував будь-яку справу.

На захист України Вячеслав Анатолійович став у 2023 році. Проходив службу на посаді командира гранатометного взводу 2 механізованого батальйону в/ч А7013.

Відданий військовій присязі на вірність Українському народові, під час проходження служби у районі населеного пункту Орєхове Запорізької області, Вячеслав отримав поранення. Лікувався у госпіталі, а на реабілітацію був доправлений у рідне місто Прилуки. Ускладнення від поранень спричинили непоправну втрату. 12 листопада 2023 року Вячеслав Майстренко помер.

Похований 15 листопада 2023 рокуна кладовищі «Новий побут»  у  Прилуках.

Народився Рогальов Олександр Михайлович 03 січня 1978 року у місті Прилуки.

Сім’я переїхала до Варви, навчався у місцевій загальноосвітній школі. Вступив до Ніжинського агротехнічного коледжу на спеціальність «Виробництво електронно-обчислювальної техніки», продовжив навчання за спеціальністю «Енергетичний менеджмент» у Сумському державному університеті.

З листопада 1997 по червень 1999 проходив строкову військову службу.

Трудова діяльність Олександра Михайловича завжди була пов’язана з електрикою. Працював електромонтером у ПАТ «Укртелеком», а також енергетиком на різних приватних підприємствах: ТОВ «Лідер», ТОВ «Форест», «Елеватор Агро», ПАТ «Завод залізобетонних конструкцій Світлани Ковальської». Останні роки працював за кордоном.

Військовий шлях Олександра Михайловича розпочався в 2014 році, до початку повномасштабного вторгнення стояв на захисті нашої держави в зоні проведення АТО.

Відзначений нагрудним знаком «Учасник АТО», відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», медаллю «Ветеран війни» та відзнакою «За службу державі».

Був вмотивованим бійцем з позивним «Волноваха» та умілим командиром відділення регламенту та ремонту електроспецобладнання ремонтного взводу бронетанкової техніки ремонтної роти батальйону матеріально-технічного забезпечення в/ч А4722, 116-ї окремої механізованої бригади.

У ході виконання бойового завдання, отримавши вогнепальні поранення, несумісні з життям, у результаті артилерійського обстрілу противником населених пунктів Роботино та Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області сержант Олександр Рогальов загинув 12 серпня 2023 року.

Похований 11 жовтня 2023 року на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина) у Прилуках.

 

Коментарі

Популярні публікації