Загиблі герої Чернігівщини: Федько Роман. Фонтаненко Ярослав. Литовка Олексій

Роман Федько народився 22 грудня 1989 року у Чернігові. У 2004 році закінчив 9 класів, навчався у вечірній школі.

Працював на різних роботах, зокрема експедитором на Чернігівському хлібопекарському заводі.

У 2015 році чоловік вступив до лав Збройних Сил України, учасник АТО. За рік повернувся до цивільного життя. З початком повномасштабного вторгнення Роман знову долучився до захисту України. Сержант 66-ї окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго.

14 липня під час боїв поблизу Мар'їнки на Донеччині його підрозділ потрапив під артилерійський обстріл. Роман загинув від важких поранень. Поховали чоловіка на кладовищі с. Павлівка Чернігівського району.

24 грудня 2023 року на Борзнянщині попрощалися з загиблим 33-річним захисником Ярославом Фонтаненком.

Чоловік народився у селі Кинашівка, що в Борзнянській територіальній громаді. Навчався спочатку у Борзнянській спеціалізованій школі-інтернат, пізніше — у Кинашівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Вихованням хлопчика займалася бабуся, а коли Ярослав виріс, то одружився та став батьком 4-х дітей. 

Ярослав Фонтаненко приєднався до лав ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення. Службу ніс у 1 окремій танковій бригаді.

Загинув 11 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Нескучне на Донеччині. У нього залишилися дружина та четверо дітей.

Загиблого бійця поховали на кладовищі його рідного села.

Військовослужбовець Литовка Олексій Володимирович, 16.08 1999 року народження, уродженець с. Плоске , вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, загинув 21 травня 2022 року в ході ведення бойових дій в районі міста Маріуполь Донецької області.

Поховали воїна в селі Плоске 31 грудня 2023 р.

Низький уклін і шана Вам, дорогі батьки, за виховання сина – справжнього патріота України.

Вічна пам’ять і Слава загиблому Герою Олексію.

З метою вшанування пам’яті загиблого Героя, військовослужбовця, Литовки Олексія Володимировича, який загинув під час бойових дій із захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України у війні росії проти України, день його поховання, 31 грудня, на території Мринської територіальної громади оголошується Днем жалоби.

Коментарі

Популярні публікації