Загиблі герої Чернігівщини: Лисюк Сергій. Бодун Всеволод

Солдат Сергій Лисюк народився 1985 року народження родом з Коропа. Професійно займався спортом, за життя став заслуженим майстром спорту України з кікбоксингу. Був багаторазовим чемпіоном і призером чемпіонатів світу та Європи. Разом з тим працював викладачем кафедри фізичної підготовки Академії Державної пенітенціарної служби. ʼ

Після початку повномасштабної війни долучився до лав оборонців України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1788 на посаді старшого оператора-вогнеметника відділення групи спецпризначення.

Олександр Желеп розповів, що разом із Сергієм був у збірній з кікбоксингу з 2008 по 2011 рік. "Ми в цей час перебували в збірній і товаришували до цього часу. Він був висококласним спортсменом, дуже гарно володів технікою ніг, рук. Всі змагання, які були на міжнародному рівні він вигравав, ну я скажу, дуже легко. Він мав дуже багато товаришів, до нього відносилися всі з повагою. Він — людина порядна, і він – Герой.  Він нашу Україну прославляв і за неї помер".

Під час виконання одного з бойових завдань на Донеччині отримав важкі поранення. Близько 10 днів лікарі боролися за життя воїна, але 22 листопада 2023 року серце Захисника зупинилося. Попрощалися з Сергієм у Чернігові у церкві Михаїла і Федора, поховали на кладовищі Яцево.

Товариш Павло Муліт також згадав загиблого: "Ми разом тренувалися і знали один одного давно. Він один із найдостойніших людей, яких я знав. Він почав свій шлях з бойових битв, і пройшов їх до кінця. Так сталося, що прийшла війна і він один із перших пішов захищати свою країну".

"Він — чудовий тато, найкращий. Він – приклад нашого покоління, дуже гарна людина. Його син вподобав його спортивні зацікавленості. Син займався разом з татом, він дуже чекав на нього. Дуже шкода, що небеса забирають у нас найкращих людей. Він був дуже порядною людиною. Дружина, яка кохала його дуже сильно, яка піклувалася, яка не залишала не на мить його. Він – приклад, взірець для нашого покоління", — розповіла подруга сім'ї Оксана Онопрієнко-Рубан.

У Чернігові попрощалися з молодшим лейтенантом Всеволодом Бодуном, який загинув на фронті.

Народився Всеволод Бодун 30 грудня 1980 року у Борзні на Чернігівщині. Навчався у Борзнянській середній школі, далі – у спеціалізованому класі ДЮСШ "Юність" у Чернігові. Здобув вищу освіту у Національному університеті "Чернігівська політехніка". Згодом став студентом Національного університету "Чернігівський колегіум".

Захоплювався спортом, грав у складі команди ветеранів чернігівської "Десни". З лютого 2019 року працював тренером-викладачем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу "Юність".

На початку повномасштабного вторгнення активно волонтерив, разом із друзями займався евакуацією цивільного населення.

Після деокупації Чернігівської області повернувся до тренерської діяльності, а наприкінці 2022 року вступив до лав ЗСУ. Був на посаді командира взводу вогневої підтримки одного з підрозділів військової частини А4355.

Загинув Всеволод 16 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку.

Попрощалися з воїном у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

Коментарі

Популярні публікації