Загиблі герої Чернігівщини: Губко Артем. Малов Сергій. Соснов Павло. Пінчук Ярослав

 Старший солдат Артем Губко народився 14 вересня 1999 року у Чернігові. Тут закінчив загальноосвітню школу №18, далі вступив у Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту.

У 2020 році вирішив долучитись до лав ЗС України, підписав контракт та розпочав проходження служби. Брав безпосередню участь в ООС на Сході держави. Після початку повномасштабної війни боронив Чернігівщину у складі одного з підрозділів військової частини А1815, далі на посаді стрільця-помічника гранатометника вирушив боронити східні кордони України.

19 травня 2023 року в ході виконання бойового завдання на Донеччині підрозділ Артема втратив з ним зв'язок, з того часу воїн вважався зниклим безвісти. Завдяки ДНК-експертизі вдалося ідентифікувати тіло.

4 січня рідні та близькі нарешті попрощалися з військовим у Чернігові в Катерининській церкві, поховали Артема на кладовищі Яцево.

Солдат Сергій Малов народився 31 липня 1985 року у місті Мена, де і проживав.

До повномасштабної війни проходив службу у Менській виправній колонії №9 на посаді молодшого інспектора-кінолога відділу охорони.

Після російського повномасштабного вторгнення долучився до лав ЗС України. Служив у складі одного з підрозділів військової частини А4674.

Загинув 26 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

Попрощалися та поховали військового у Мені на центральному кладовищі.

Солдат Павло Соснов народився 28 серпня 2000 року в селі Радомка Корюківського району на Чернігівщині. Протягом 2007-2017 років навчався у місцевій ЗОШ І-ІІІ ступенів, далі опановував професію електромонтажника.

У 2017 році вступив до Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту, а у 2020 році розпочав проходження строкової військової служби у лавах ЗС України.

У вересні минулого року долучився до лав оборонців України. Служив у складі одного з підрозділів військової частини А0281 на посаді старшого стрільця.

Загинув 1 січня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Попрощалися та поховали військового на кладовищі рідного села.

7 січня 2024 року на Чернігівщині поховали солдата ЗСУ — Ярослава Пінчука. 10 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку підрозділ Ярослава втратив з ним зв'язок. Ідентифікувати за ДНК-експертизою вдалося на початку вересня 2023 року.

Народився Ярослав 9 серпня 1992 року в місті Бобровиця Чернігівської області. Навчався у місцевій СЗОШ, після її закінчення вступив до Бобровицького коледжу економіки та менеджменту.

У 2012 році випустився та опанував спеціальність за напрямом "організація виробництва". Далі проходив строкову військову службу у лавах ЗС України.

Протягом 2012-2013 років проходив навчання з захисту інформації та кібернетичної безпеки в інформаційно-телекомунікаційних системах.

У період з 2014 по 2022 роки працював у Нацполіції, потім — на підприємствах.

У перші дні повномасштабної війни одним з перших за власним бажанням долучився до лав оборонців України. Пройшов підготовку в навчальному центрі та долучився до одного з підрозділів військової частини А4350.

Службу ніс на посаді навідника аеромобільного підрозділу.

Поховали на кладовищі у Бобровиці.

Коментарі

Популярні публікації