Загиблі герої Чернігівщини: Шуст Сергій. Чорний Єгор. Мелащенко Григорій. Якименко Олександр

Солдат Сергій Шуст народився 29 квітня 1977 року в селищі Количівка.

Після початку повномасштабної війни чоловік добровільно долучився до оборонців України. Служив у складі військової частини А1815.

20 травня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Сергій загинув.

Попрощалися та поховали військового на кладовищі рідного селища.

Старший лейтенант Єгор Чорний народився 24 червня 1973 року в Павлограді на Дніпровщині. З часом переїхав до Чернігова, де навчався в школі №8. У 1989 році вступив до Державної гірничої академії України, яку закінчив у 1995 році за спеціальністю "Гідрологія та інженерна геологія" та отримав кваліфікацію спеціаліста "гірничого інженера – гідрогеолога".

З 1995 по 2007 роки працював на шахті "Дніпровська" у рідному Павлограді, а у 2007 році повернувся до Чернігова та продовжив справу батька, очоливши посаду начальника відділу геології ДП "ВОДЗЕМПРОЄКТ". У 2016 році став виконуючим обов’язки директора ДП "ВОДЗЕМПРОЄКТ" ПРАТ "ЧЕРНІГІВВОДЗЕМПРОЄКТ".

До лав ЗСУ чоловік долучився у квітні минулого року та потрапив до одного з підрозділів військової частини А7014.

21 вересня 2022 року наказом Головнокомандувача Збройних Сил України був нагороджений відзнакою "Сталевий Хрест" за вірність Українському народові і військовій присязі, особисту мужність і самовідданість, проявлені під час захисту Державного Суверенітету та територіальної цілісності України в умовах воєнного стану.

20 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Єгор, який вважався зниклим безвісти, загинув.

Рідні та близькі нарешті попрощалися з військовим у Катерининській церкві Чернігова та поховали на місцевому кладовищі.

Солдат Григорій Мелащенко народився 28 грудня 1979 року в селі Лютівка Чернігівської області. Певний час проживав на території Росії, там закінчив Білогірську середню школу.

До повномасштабної війни працював за кордоном, але повернувся в Україну та став на її захист її. Був у складі одного з підрозділів військової частини А0414 на посаді старшого механіка-водія.

Загинув 12 січня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового у Сновську.

Солдат Олександр Якименко народився 30 квітня 1988 року в селищі Ладан Прилуцького району. Закінчив Журавську ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Протягом 2007-2008 років проходив строкову військову службу у лавах ЗС України. Протягом 2014-2015 років брав безпосередню участь в АТО на сході.

З першого дня повномасштабної війни став до лав оборонців України. Спочатку захищав Чернігівщину у складі роти охорони одного з ТЦК та СП Прилуччини, далі був у складі одного з підрозділів військової частини А4712 на посаді номера обслуги мінометного взводу.

Загинув 16 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Протягом цього часу вважався зниклим безвісти.

19 січня рідні попрощалися з військовим у селі Журавка, де воїн проживав.

Коментарі

Популярні публікації