Загиблі герої Чернігівщини: Петренко Микола. Приходько Віталій. Сидорук Сергій

Солдат Микола Петренко народився 8 травня 1991 року в місті Суми. У 1998 році пішов до першого класу Сумської гімназії № 7. У 2003 році разом з родиною переїхав до Чернігова, де навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 35. Далі навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за спеціальністю "експериментальна фізика". Бувши студентом розпочав роботу в ІТ-сфері, в ній надалі і працював.

Був учасником Революції Гідності. У грудні минулого року долучився до одного з підрозділів військової частини А4030. Був на посаді командира відділення мінометної групи.

Загинув 19 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Попрощалися з військовим у Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі Яцево.

Солдат Віталій Приходько народився 09 квітня 1989 року в селі Дніпровське на Чернігівщині. Навчався у місцевому ліцеї №16, а після нього  в Чернігівському державному механіко-технічному технікумі. Працював продавцем в магазині "Електрон" та у ТОВ "Спорттехніка".

Після початку повномасштабної війни був у складі одного з підрозділів військової частини А4350 на посаді навідника - номера обслуги артилерійського взводу. Загинув 2 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися з військовим у Чернігові в соборі Михайла і Федора, поховали на кладовищі Яцево.

Старший солдат Сергій Сидорук народився 10 березня 1994 року в Чернігові. У 2001 році навчався у місцевій школі № 2. У 2010 році отримав неповну середню освіту та вступив до Чернігівського професійного будівельного ліцею за напрямом "муляр", "монтажник з монтажу залізобетонних та бетонних конструкцій", "електрозварник ручного зварювання". У 2013-му успішно закінчив навчальний заклад, разом з тим здобув ІІІ дорослий розряд з греблі на байдарках.

У 2013-му році почав працювати охоронцем в ресторані "Колиба" в Чернігові. Далі працював шиномонтажником легкового та вантажного транспорту.

Протягом 2015-2016 років проходив службу у підрозділах Нацгвардії України, а у 2016-му році, після завершення служби, влаштувався на роботу в ТОВ "Євро Аква" експедитором.

Протягом 2017-2020 років брав участь у бойових діях на Донеччині.

Після початку повномасштабної війни служив у складі одного з підрозділів військової частини А4674 на посаді номера обслуги.

3 грудня 2023 року під час оборони Запорізького напрямку отримав поранення, яке виявилось несумісним з життям.

Попрощалися з військовим у Чернігові в Храмі усіх Святих Чернігівських. Поховали Сергія на кладовищі Яцево.


Коментарі

Популярні публікації