Загиблі герої Чернігівщини: Яковенко Анатолій. Дорошенко Олександр. Купрієнко Станіслав

Солдат Анатолій Яковенко народився 31 серпня 1985 року в Чернігові. Навчався у місцевій школі №7. Займався спортом, відвідував секцію з боксу, активно цікавився історією рідного міста.

Після закінчення школи у 2002 році вступив до ПТУ №1, де опанував професію електромонтера. За цим напрямом працював на швейній фабриці «Елегант».

У жовтні 2003 року розпочав проходження військової служби в одному з військових підрозділів Чернігова. Після її завершення працював у гіпермаркеті «ВЕНА», водночас навчався у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна» за спеціальністю «економіка і підприємництво». З 2012 року обіймав посаду фахівця відділу радіаційної безпеки на Чорнобильській АЕС в СП "NOVARKA". До 24 лютого 2022 року працював на ТОВ «ТРАНС ЛАЙН ГРУП».

У перший день повномасштабної війни одним з перших долучився до захисту України від російських окупаційних військ. Брав участь в обороні Чернігівщини, із серпня 2023 року знаходився на одному з найгарячіших напрямків фронту на посаді стрільця одного з підрозділів військової частини А7328.

Загинув 16 січня 2024 під час виконання бойового завдання на Луганщині. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі Яцево. 

Дружина Анатолія Юлія написала щемливі слова пам'яті, подяки і болю про чоловіка:

"Кожен куточок міста болить, кожен спогад болить.... в обличчях перехожих шукаю тебе. Так важко прийняти, що більше не почую твій голос... І ніякі скарби всього світу не зможуть тебе замінити. Світлих людей так мало, тому буду нести це світло за двох.

Серце ніколи не зможе забути, душа завжди чекатиме, розум буде вічно пам'ятати, а очі завжди плакатимуть...

Дякую тобі за все, мій янгол! Дякую, що був, є і будеш завжди з нами. Together forever. Навіки в серці". 

Молодший сержант Олександр Дорошенко народився 30 листопада 1985 року в селі Займище (Сновська громада).

Закінчив 9 класів місцевої школи, далі вступив до Щорського ПТУ № 7, де у 2003 році опанував професію тракториста. Працював водієм в ТОВ «Астра», з часом почав займатися підприємницькою діяльністю. Протягом 2004-2005 років проходив строкову військову службу на посаді командира відділення.

Після початку повномасштабної війни у квітні 2022 року долучився до оборонців України. Спочатку службу ніс у складі роти охорони одного з підрозділів ТЦК та СП Чернігівщини, далі долучився на посаду головного сержанта механізованого взводу одного з підрозділів військової частини А4784.

Загинув 9 січня 2024 року під час виконання бойового завдання на Харківщині. Олександра Дорошенка поховали у рідному селі Займище.

Солдат Станіслав Купрієнко народився 14 серпня 1992 року в селі Смяч (Сновська громада). Тут закінчив місцеву школу, далі навчався у Щорському вищому професійному училищі лісового господарства.

Після закінчення 1 курсу переїхав у Дніпропетровськ (нині - Дніпро), де у 2011 році закінчив місцевий професійний будівельний ліцей та опанував спеціальності «тинькар», «лицювальник-плиточник», «маляр».

Протягом 2012-2013 років проходив строкову військову службу на посаді радіотелеграфіста. У 2017-2020 роках служив за контрактом у складі одного з підрозділів військової частини А1815 на посаді навідника танків.

У перший день повномасштабної війни повернувся до побратимів та став на захист Незалежності України на посаді навідника танкового взводу одного з підрозділів військової частини А1815.

Загинув 16 січня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Станіслава Купрієнка поховали на міському кладовищі на Алеї Героїв.


Коментарі

Популярні публікації