Скорботні жнива війни: Драло Ігор. Єрмак Олена. Бодня Станіслав

Драло Ігор Петрович народився 25 березня 1977 року в селі Тиниця.

Після закінчення 8 класів Халимонівської школи навчався в Конотопському професійно-технічному училищі.
Потім працював шофером, комбайнером, трактористом у колгоспі ім. Ватутіна. Згодом займався обробітком земельних паїв. Ігор Драло – військовий із досвідом, який пройшов АТО.

Із перших днів повномасштабного російського вторгнення став на захист України. 24 лютого 2022 року був мобілізований до роти охорони ІІ відділу Ніжинського РТЦК і СП. З 14 лютого 2023 року воював у складі 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Його життя раптово обірвалося вдома — боєць перебував у відпустці. Поховали Героя 5 грудня 2023 року на кладовищі, що по вулиці Сіденка в селі Халимонове.

Народилася Олена Єрмак 14 вересня 1975 року у Сновську. У 1990 році закінчила міську школу №1. У червні 1993 року здобула кваліфікацію кухаря-кондитера III розряду у місцевому професійно-технічному училищі №7.

Із 1993 по 2006 рік працювала кухарем в їдальні в радгоспу «Сновський». З 2009 по 2016 рік працювала соціальним робітником в Територіальному центрі по селах Шкробове та Суничне.

24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабного вторгнення російської федерації, Олена Єрмак були призвана до військової частини А0216 в Одеської області на посаду кухаря. Сумлінно виконувала свій військовий обов’язок, мала велике бажання захищати рідну Батьківщину від ворога. 19 грудня 2023 року жінка померла на 49-му році життя через тяжку хворобу.

"Олена була сильною і мужньою жінкою, найкращою у світі мамою для свої доньок і турботливою донькою своїм батькам. У буремні часи для України, коли російський агресор вже десятий рік тероризує нашу землю, вона не вагаючись вирішила піти на службу. Замість сукні, підборів та стильної зачіски, вона вдягла камуфляж…", - повідомили у громаді.

Прощались із Оленою на площі Героїв Небесної Сотні у Сновську, поховали у селі Попільня з усіма військовим почестями.

9 січня 2024 року Бобровицька громада прощалася з українським Захисником – солдатом Станіславом Григоровичем Боднею.

Він народився 10.12.1979 року в селі Піски Бобровицького району Чернігівської області. Освіту здобував у Пісківській середній загальноосвітній школі. Після закінчення школи вступив до Прилуцького педагогічного училища, де навчався до 1999 року. Після навчання працював на різних посадах у лісництві та ТОВ «Земля і Воля».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в липні 2023 року був призваний за мобілізацією до лав Збройних Сил України. Пройшов навчання у військовому навчальному центрі та став на захист Батьківщини на посаді навідника аеромобільного підрозділу в складі Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У складі військової частини брав участь у бойових діях по захисту Батьківщини. Виявляв стійкість та мужність, був вірний військовій присязі. Був поранений під час бойових дій, лікувався у військовому шпиталі, перебував у відпустці за станом здоров’я по реабілітації після поранення.

6 січня 2024 року Станіслав Бодня помер під час відпустки по реабілітації після поранення.

Коментарі

Популярні публікації