Загиблі герої Чернігівщини: Макотра Андрій. Скринник Роман. Калита Григорій

Про непоправну втрату у громаді повідомили на сторінці Новгород-Сіверської міської ради. Загинув земляк, воїн Андрій Макотра.

Андрій народився 1988 та закінчив загальноосвітню школу №2. Служив навідником 4-го аеромобільного відділення 3-го аеромобільного взводу 7-ї аеромобільної роти 2-го аеромобільного батальйону військової частини А4350.

 27 листопада 2023 під час бойових дій в районі міста Мар’їнка Донецької області Андрій Макотра отримав важкі поранення внаслідок мінометного обстрілу. Незважаючи на всі зусилля лікарів у стабілізаційному пункті військової частини А0224 у м. Курахове Донецької області, він пішов у засвіти 28 листопада 2023.  

У Андрія Макотри залишилися троє дітей: дві дівчинки 12 та 8 років і хлопчик 4 років.

На сторінці у захисника досі відео та фото з рідними, з дружиною Анастасією і його власний девіз.

«Моя родина - це моє життя».

 Судячи зі світлин - родина проживає у Броварах.

«У серцях рідних та близьких залишилися нестерпний біль та велика пустка. Шановні близькі, у цей тяжкий час, коли слова важко знайти, ми хочемо підтримати вас у вашому горі. Це важка втрата для нашої громади, і ми разом з вами перебуваємо в глибокій жалобі. Відданість і служіння Андрія Анатолійовича — великий приклад для нас, і він житиме в наших серцях завжди. Нехай душа Андрія Анатолійовича спочиває в мирі, а ви знайдете силу пережити цю непоправну втрату», - висловили співчуття родині загиблого героя у міській раді.

Солдат Роман Скринник народився 09 липня 1980 року у Семенівці Чернігівської області. У 1997 році закінчив 11 класів місцевої школи №2. Після закінчення вступив у Бобровицький сільськогосподарський технікум. До мобілізації працював у КНП "Семенівська міська лікарня" на посаді робітника з благоустрою та ремонту будівель.

У вересні 2023 року став на захист України у складі одного з підрозділів військової частини А0224 на посаді стрільця-снайпера.

Загинув 13 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового на кладовищі рідного міста.

Солдат Григорій Калита народився 14 березня 1970 року на Чернігівщині. Протягом життя працював на різних роботах, останнє місце — ТОВ "ТЕХНОВА".

На початку березня 2022 року долучився до Захисників України. Служив у складі одного з підрозділів військової частини А0932 на посаді навідника танкового взводу. Після звільнення Чернігова був нагороджений медаллю "За оборону Чернігова". Далі вирушив на східні та південні кордони держави.

20 листопада 2023 року під час виконання чергового бойового завдання на Запорізькому напрямку отримав тяжкі поранення. Був евакуйований до лікарні Запоріжжя, де медики боролися за його життя.

23 листопада 2023 року військовий помер.

Попрощалися з Григорієм у Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі Яцево.

Коментарі

Популярні публікації