Загиблі герої Чернігівщини: Бінєвський Роман. Белябля Антон. Кайдан Олександр

Рядовий Роман Бінєвський народився 2 січня 1979 року на Херсонщині. Дитинство та юність провів у селищі Гродівка Донецької області. Тут закінчив місцеву середню школу. Працював на шахті "Стаханова".

Останні шість років чоловік разом із сім'єю проживав у Чернігові. Тут працював на заводі з виготовлення котлів.

Після початку повномасштабної війни долучився до лав Збройних сил України та потрапив на службу до складу одного з підрозділів військової частини А1815. Був на посаді радіотелефоніста.

30 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Роман Бінєвський загинув. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховали його на кладовищі "Яцево".

Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). 

Солдат Антон Белябля народився 27 грудня 1993 року в селі Гучин Чернігівського району. Закінчив місцеву ЗОШ І-ІІІ ступенів, після цього два роки здобував освіту у Вербицькій ЗОШ. Далі Антон вступив до Чернігівського вищого професійного училища №15, де здобув освіту "Агент з постачання".

Після закінчення навчання чоловік проходив строкову військову службу, а з січня 2017-го по серпень 2018-го служив у Державній кримінально-виконавчій службі України.

Служив у складі одного з підрозділів військової частини А2120.

26 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині Антон Белябля загинув.

Сержант Олександр Кайдан народився 13 квітня 1970 року в населеному пункті Куяр (нині Республіка Марій Ел, Росія) у родині військовослужбовців. Згодом разом з сім'єю переїхав до Чернігова, де у 1985 році закінчив СЗОШ №31, а після неї — професійно-технічне училище №5.

Протягом 1988-1990 років Олександр проходив строкову військову службу, потім працював у КП "ЖЕК-10".

У березні 2022 року чоловік долучився до ЗСУ. Службу ніс в одному з підрозділів військової частини А4787.

25 березня під час виконання бойового завдання поблизу одного з населених пунктів Донеччини Олександр загинув. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининському кафедральному соборі, поховали на кладовищі "Яцево".

Коментарі

Популярні публікації