Загиблі герої Чернігівщини: Назарчук Віктор. Кравченко Олексій. Бібік Анатолій. Ващенко Олександр

Молодший лейтенант Віктор Назарчук народився 15 березня 1989 року в селі Головеньки на Борзнянщині. Тут закінчив школу, далі навчався в Ніжині. Був професійним музикантом, з часом переїхав у Носівку.

У травні 2023 року долучився до лав ЗСУ. Службу проходив у складі одного з підрозділів військової частини А0409 на посаді командира стрілецького взводу. За час служби був нагороджений відзнакою Головнокомандувача ЗСУ — нагрудним знаком "Хрест хоробрих", якою нагороджують військовослужбовці та працівники Збройних Сил України за героїчний вчинок, пов'язаний з ризиком для життя чи здоров'я під час участі у бойових діях об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операціях з підтримання миру та безпеки, ліквідації наслідків природних та техногенних катастроф та інших надзвичайних ситуацій.

Загинув 26 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині внаслідок ворожого мінометного обстрілу. Попрощалися з воїном та поховали його в Носівці на місцевому кладовищі.

На війні загинув Захисник України Кравченко Олексій Вікторович.

Старший солдат Кравченко Олексій Вікторович, старший кулеметник 3 відділення 1 взводу 18 роти оперативного призначення 6 батальйону оперативного призначення військової частини 3027 «Буревій», загинув в бою за рідну українську землю.

Олексій Кравченко народився 22 грудня 2001 року в місті Київ. Там здобув освіту: спочатку закінчив коледж інженерії та управління Національного авіаційного університету, а потім вступив до Університету економіки та права «КРОК». Службу проходив у складі Національної гвардії України з жовтня 2021 року.

25 грудня 2023 року військовий зник безвісти в районі населеного пункту Ямпіль Донецької області. Його тіло було знайдено через 3 дні з численними пораненнями несумісними з життям.

«Новина про загибель ще одного молодого та сміливого Захисника нашої держави є втратою для всієї громади. Ніколи не пробачимо окупанту жах та біль, які він приніс на нашу землю.

Анатолій Бібік народився 21 листопада 1964 року. Призваний на військову службу по мобілізації із лютого 2023 року. Захищав нашу державу у складі інженерно-саперного відділення військової частини Збройних Сил України на посаді сапера.
Загинув Герой 3 січня 2024 року внаслідок ракетного обстрілу противника під час виконання службових обов’язків поблизу Авдіївки Донецької області. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та побратимам загиблого.

Сержант Олександр Ващенко народився 22 липня 1981 року в селі Перелюб Корюківського району Чернігівської області. Протягом 1987-1998 років навчався у місцевій ЗОШ I-III ступенів. З часом опанував фах водія.

Протягом 1999-2001 років проходив строкову військову службу у лавах ЗС України. З 2001 року працював на Перелюбському лісництві лісорубом. У 2002 році переїхав до Корюківки та почав працювати в Управлінні соціального захисту населення водієм. З 2005 року проживав у Чернігові.

У жовтні 2023 року долучився до лав Захисників. Служив на посаді гранатометника одного з підрозділів військової частини А0281.

Загинув 15 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Попрощалися та поховали військового на кладовищі рідного села.


Коментарі

Популярні публікації