Загиблі герої Чернігівщини: Ярослав Кравченко

28-річний Ярослав Кравченко, який служив у 1 танковій бригаді, загинув 27 лютого від вогнепального поранення, захищаючи Чернігів. 

За словами полковника ЗСУ Володимира Гулого, Ярослав помер від отриманих ран.

"Ніякі слова не можуть передати ту біль, ту скорботу з якою ми хоронимо цю людину. Вічна йому пам'ять, а рідним і близьким сили пережить це горе".

Директорка школи, в якій навчався Ярослав,  Наталія Симоненко згадує його як доброго та співчутливого хвопця:

"Це була золота дитина, добряк, завжди відгукнеться, в любій ситуації і однокласники дуже сумують, за кордоном, багато було дзвінків співчуття. Ми сьогодні приносимо свої співчуття і родині і мамі, і всім близьким, і дякуємо і згадуємо. Слава героям!"

Народився  Кравченко Ярослав  Віталійович 03 грудня 1993 року в м.Прилуки. Закінчив Прилуцьку загальноосвітню школу  І-ІІІ ступенів №9. В мирному житті Ярослав освоїв професію кухаря в  Ладанському професійно- технічному  училищі.

Ярослав Кравченко був єдиним сином у родині. Створити свою так і не встиг. В останні роки Ярослав Кравченко жив із бабусею у селі Густиня. У 2020 році  він виявив бажання служити у Збройних силах України, уклав контракт   та проходив службу в І танковій бригаді м.Гончарівське.

Солдат Збройних Сил України Кравченко Ярослав Віталійович загинув 27 лютого 2022 року, отримавши під час бойових дій вогнепальні поранення, героїчно боронячи  Чернігів.

06 грудня 2022 року у День Збройних Сил  Кравченко Ярослав  Віталійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Похований  Герой на міському кладовищі «Новий побут» у м. Прилуки.

 

Коментарі