Загиблі герої Чернігівщини: Микола Довгань

Народився Микола Довгань 19 грудня 1998 року в селі Жадове Семенівського району Чернігівської області. Навчався у Жадівській загальноосвітній школі, потім – у Сосницькому професійно-технічному ліцеї, де здобув кваліфікацію автослюсара. Деякий час працював в агрофірмі «Світанок».

2018 року Микола був призваний на строкову службу до лав Збройних Сил України, згодом перейшов на службу за контрактом та був направлений до Луганської області у зону проведення АТО.

Початок повномасштабного вторгнення зустрів за місцем проходження військової служби.


Загинув Микола Юрійович Довгань 24 березня 2022 року в м. Рубіжне Луганської області. Похований Микола Юрійович у рідному селі Жадове.
У Миколи залишилися батько та бабуся, які виховали його справжнім Героєм.

Батько загиблого нацгвардійця отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня. Військовослужбовець Микола Довгань нагороджений Указом Президента України (посмертно). Із рук командира військової частини 3082 Національної гвардії України батько Героя Юрій Довгань отримав державну нагороду за сумлінне виконання службових обов’язків, відданість військовій присязі та українському народові, зразкове виконання бойових завдань у складних умовах, пов’язаних із загрозою життю.



Коментарі