УВАГА! НОВА КРАЄЗНАВЧА КНИГА: ЧЕРНІГІВ. ІСТОРІЯ МІСТА

У середині 19 ст. один з перших чернігівських публіцистів з пафосом писав, 

що чернігівські краєвиди дихають старовиною і захоплюють своєю красою. Відтоді минуло ось уже майже двісті років. Чернігів постаршав, але ці слова можна повторити й нині. У ньому є місця, де час ніби зупинився і тисячолітню історіє можна побачити як на долоні.

Чернігів - одне з найдавніших міст України. 2007 року минуло 11 сторіч від першої літописної згадки про наше місто. За свою довгу історію Чернігів пережив кілька періодів зростання і занепаду. Вже в 10 ст. місто стає одним з центрів молодої Київської держави. На початку 11 ст. перший літописний чернігівський князь Мстислав Володимирович перетворив Чернігів на на столицю великого князівства та заклав величний Спаський собор, що й донині прикрашає місто.

Нещодавно всі любителі історії отримали великий подарунок від відомого історика і краєзнавця Сергія Леп'явко. Побачило світ науково-популярне видання про Чернігів - "Чернігів. Історія міста". Це друге видання автора, виправлене і перероблене.

У книзі представлено розгорнутий нарис його історії від часів заснування до сьогодення. Автор викладає основні сюжети тисячорічної історії міста, включно з найважливішими подіями, характеристикою відомих осіб, проблемами міського соціуму, повсякденного життя, формування та розвитку міської інфраструктури. Багатовікова історія Чернігова подається в широкому контексті історії України. Доповнює видання багатий ілюстративний ряд.

Книга адресується широкому загалу, насамперед шанувальникам історії.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей отримала в подарунок від автора і видавця "Комунальне підприємство "Будинок книги" 2 екземпляри цього цікавого видання про Чернігів. Запрошуємо! 



Коментарі

Популярні публікації