Нова краєзнавча книга «Легенди Ніжина»

Ніжинський краєзнавчий музей імені Івана Спаського підготував гарний подарунок місту і його мешканцям – нову книгу, історико-художнє видання «ЛЕГЕНДИ НІЖИНА», де зібрано як широко відомі, так і призабуті переповітки з історії давнього міста – від доби давньоруських літописів до сучасності. Видання гарно ілюстроване й виконане дуже привабливо поліграфічно. 

Над виданням працювали понад два роки. Упорядником книги є завідувач відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Сергій Зозуля.

Легенди про Ніжин збирали звідусіль: їх переказували з уст в уста, деякі з них вже описані в інших книгах.

Книгу друкували вже під час війни. Видавець Микола Лисенко.

Художниця Інна Зубок розповідала, що останню ілюстрацію про подвиг ніжинських козачок вона відіслала 23 лютого, а на наступний день розпочалася повномасштабна війна... У легенді про козачок описується час, коли в Ніжині через війну не залишилось чоловіків і сміливі жінки одягли шапки своїх чоловіків (а шапок у кожного козака була дві) і захистили місто від чужинців. 

Книга «Легенди Ніжина» — це ще одна перемога величного Українського народу, адже війна не змогла позбавити нас духовності, культури та віри у майбутнє. Українці завжди були й завжди будуть!


Коментарі

Популярні публікації