Загиблі герої Чернігівщини: Ярослав Рудич

6 червня в Чернігові попрощалися з чемпіоном Чернігова та Чернігівської області з боксу, матросом Ярославом Віталійовичем Рудичем.

27-річний захисник загинув за свободу Незалежної України в російсько-українській війні.

Ярослав Рудич народився 30 січня 1995 року у Чернігові. Тут він закінчив загальноосвітню школу №29, потім вступив до Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка. Також Ярослав мав успіхи в спорті, свого часу йому підкорився боксерський ринг і хлопець виборов звання чемпіона Чернігова та Чернігівської області.

З 2014 року Ярослав добровільно пішов захищати Україну від агресора, а у 2020-му вирішив долучитися до лав Збройних сил України і підписав контракт. Захисник потрапив на службу до 1-го окремого батальйону морської піхоти на посаду навідника. Разом з побратимами він неодноразово виконував бойові завдання в районі Донецької та Луганської областей. На жаль, під час запеклих боїв наш земляк отримав важке поранення. Лікарі зробили декілька операцій, проте врятувати чернігівця їм не вдалося. 3 червня серце Ярослава Рудича перестало битися...

Провести в останню путь героя зібралися рідні, близькі, друзі та побратими захисника. Прощальна церемонія пройшла у Катерининському соборі, а поховали Ярослава на "Алеї Героїв" кладовища Ялівщина.

У Ярослава залишилася мати.

Джерело

Коментарі

  1. Губимо цвіт нації у цій проклятій війні. Найкращий, найдорожчий цвіт... Тих, котрі б збудували нашу Україну такою, яка б вона нарешті мала б бути.. В котрий раз вже за сотні років...Дуже боляче та прикро. Від кожного з нас залежить щоб їх смерть не була марною. Досить вже " моя хата з краю" та " Що я могу зробити?" !!!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації