Нова краєзнавча книга Василя Чепурного «100 днів Широкої війни»

Із початком повномасштабного вторгнення росії кожен українець став свідком новітньої української історії, яка щодня пишеться на наших очах. Почуваючись частиною чогось нового та великого, багато хто почав писати власний «літопис». Хтось виливав пережите на сторінках приватного щоденника, інші – публікували відчуте в соціальних мережах. 
Одним із тих, хто вів свій щоденник й вирішив видати написане, став журналіст, письменник, знаний у Чернігові громадський діяч Василь Чепурний. 
"Я вів щоденник у ФБ, не думаючи, звісно, про жодну книжку. Але серед читачів моєї сторінки була відома письменниця Любов Голота. Вона першою подала ідею, що це треба оформити у книжку. Пані Любов – редакторка газети «Слово Просвіти», і вона попросила кілька уривків надіслати для публікації в газеті. Готуючи тексти до видання, я побачив, що воно дійсно, суто літературно, може скластися в книжку. Так ідея і з’явилася", - розказав пан Василь.

Книга отримала назву «100 днів Широкої війни». Вийшла накладом у 500 примірників. Книжка містить опис перших ста днів війни. 

Сьогодні пан Василь продовжує писати у Фейсбуці про пережите під час облоги. Тобто є сподівання на ще одну книгу російсько-української війни.

«Війна виллється у розпад російської імперії», адже нація вбивць і справді існує надто довго. А історія дає нам чіткий урок – той, хто війни розпочинає, їх програє і зникає зі світової мапи. Все буде Україна!"

Основна частина накладу видрукувана за кошти обласного бюджету за програмою підтримки місцевого книговидання і вона буде розповсюджена по бібліотеках області та навчальних закладах. Щоб отримати книгу безкоштовно, необхідно звернутися до департаменту інформаційної політики обласної адміністрації після 24 серпня.

Джерело

Коментарі

  1. Чи можна прочитати книгу онлайн?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я зв'яжуся з автором, спитаю. Думаю, що поки вона щойно вийшла, то навряд, але дізнаюся

      Видалити
    2. Добрий вечір,говорила з автором. Поки що немає такої можливості, але запевнив, що працює над цим питанням. Будемо чекати

      Видалити

Дописати коментар

Популярні публікації