Загиблі герої Чернігівщини: Ярослав Шульга

Пекельна втрата... Війна забирає найкращих хлопців - майбутнє країни. 09 березня .2022 року в боях за Чернігів загинув справжній патріот, сміливий і мужній - Ярослав Шульга. Народився 08 вересня 1982 року в м. Чернігів.
У 1999 році закінчив школу №12, здобув повну середню освіту.
Протягом 1999 року – 2010 років – отримав три освіти, а саме:
- в 2003 році закінчив – Національний авіаційний університет, за спеціальністю «Екологія»;
- в 2006 році закінчив –Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», за спеціальністю «Якість, стандартизація та сертифікація»;
- в 2010 році закінчив – Чернігівський державний технологічний університет, за спеціальністю «Фінанси».
До 2015 року працював в сфері банківського обслуговування та економічному направленні, а в 2015 році був мобілізований до ЗСУ для участі в АТО на сході нашої країни, з подальшим продовженням служби по контракту до 2017 року.
Мав звання молодшого сержанта та подяки та грамоти від командирів за проходження служби.
В 2017 році після звільнення з лав ЗСУ, деякий час перебував вдома, але й не минуло і півроку як знову підписав контракт. Під час проходження військової служби, по останньому контракту, отримав захворювання гострого міокардиту тяжкого ступеню.
У зв’язку з цим отримав 2 ступінь інвалідності та демобілізований з ЗСУ. Почав проходити активне лікування та налагоджувати цивільне життя.
З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України добровільно пішов захищати свій дім в м. Чернігів, не дивлячись на свої проблеми зі здоров’ям. Загинув 09 березня 2022 року в с. Новоселівка (Чернігівська область). Перепохований 29 серпня 2022 року в м. Чернігів, кладовище Яцево.
Він дуже любив свій дім, родину і не міг вчинити інакше !!! Казав, що йому краще приймати участь, ніж спостерігати за тим, що зараз відбувається в нашій країні.
Як згадує дружина бійця, Ярослав дуже любив свій велосипед. Це для нього була як ще одна "дитина", адже він допоміг йому адаптуватися в житті після АТО.

Ярослава знали як порядну. добру. надійну, сміливу людину. Мав сім'ю. Але ж війна забрала шанс на подальше щасливе життя. Без батька залишилося двоє діток і молода дружина Оля. Герой поклав своє життя за Україну.

ШУЛЬГУ Ярослава Михайловича  — молодшого сержанта -  нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Низько вклоняємося... Щиро співчуваємо всій родині, поділяємо ваше невимовне горе. Вічний спокій та світла пам'ять Ярославу Шульзі!

Коментарі

  1. Особисто знав Ярослава. Товариський, порядний, відповідальний. Гарний батько та чоловік. Ця втрата - справжній шок! Близьким бажаю сил жити далі. Нехай земля Ярославу буде пухом. Зараз уходять дійсно найкращі... Пам'ятаймо!...

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації