Загиблі герої Чернігівщини: Мащенко Іван

Мащенко Іван Іванович – член громадської організації «Прилуцький козацький полк».

Народився 9 січня 1978 року в місті Прилуки Чернігівської області. У 1995 році закінчив загальноосвітню школу №4 міста Прилуки, у 1996 році – професійно-технічне училище №34 міста Прилуки (нині – Прилуцький професійний ліцей), отримавши професії зварювальника та водія.

Працював зварювальником у санаторії «Берізка» (місто Прилуки).

У 2000-2001 роках проходив строкову військову службу в лавах Збройних сил України. Служив у 1-й окремій танковій бригаді Сухопутних військ Збройних сил України (військова частина А1815 (польова пошта В1688), селище міського типу Гончарівське Чернігівського району Чернігівської області). Звільнений у запас у званні старшого сержанта.

Після служби в армії працював водієм у Прилуцькому АТП-17407, з 2008 року – водієм.

З 2014 року був членом громадської організації «Прилуцький козацький полк».

Мешкав у селі Колісники Сухополов‘янської сільської об’єднаної територіальної громади Прилуцького району Чернігівської області.

З лютого 2022 року брав участь у боях з російськими окупантами. Воював у Чернігівській області. Позивний «Обама».

24 березня 2022 року Іван Мащенко у складі підрозділу військової розвідки потрапив у засідку окупантів у селі Більмачівка Ічнянської міської об’єднаної територіальної громади Прилуцького району Чернігівської області, де і загинув. Разом з ним також загинув Володимир Забейда.

27 березня 2022 року похований на Алеї героїв Міського кладовища («Горова Білещина») у місті Прилуки.

Коментарі

Популярні публікації