Молодіжний центр "КУБ" відсвяткував свій перший день народження

 Корюківський молодіжний центр «КУБ» розмістився у приміщенні 

колишнього банно-прального комбінату, біля автостанції. Це декілька кімнат з новеньким ремонтом і відповідним обладнанням.

Зокрема, ігрова — з безліччю настільних ігор, просторий кінозал — зі стільцями та м’якими пуфами, робочий кабінет, кухня (з кавоваркою, мікрохвильовкою, холодильником), окремі туалети — для дівчат і хлопців. У коридорі облаштовано куточок чергового, який слідкуватиме за порядком у приміщенні.

Логотип, Чому куб?

Ідея полягає у тому, що як кубик Рубіка збирають, так і молодіжний «КУБ» об’єднує навколо себе молодь.

При центрові діють клуби за інтересами. Наприклад, одним із перших був клуб шанувальників кубика Рубіка. Наразі він притишив свою ходу, бо немає постійного «двигуна» — молодої людини, яка хотіла б навчати інших премудростей цієї механічної головоломки.

Натомість збільшується кількість членів клубу настільних ігор. Він постійний,

щоразу оновлюється колекція ігор. Тож тут часто можна побачити друзів, які завітали пограти. А суботами зазвичай відбувається презентація нових ігор. Кожен може спробувати та навчитися цікаво проводити час.

Клуби кіноманів та «Аніме» часто збирають у своєму невеличкому кінотеатрі охочих переглянути хороший фільм чи мультфільм. Перевагу віддають українському продукту.

Творчий клуб «Муза» запрошує на посиденьки любителів поезії. А неділями менянин Артем Тихонов влаштовує зустрічі з навчанням гри на гітарі.

 

Артем на волонтерських засадах безкоштовно працює з молоддю старшого шкільного віку, — розповідає Володимир Онищук. директор центру, — Організовують різні вечори-концерти як гітарної музики, так і творчі посиденьки спільно з Лілією Голуб-Примачок, куди запрошують охочих читати свої вірші, реп, співати або грати на різних музичних інструментах.

«КУБ» продовжує залучати молодь до участі в екологічних акціях — як способу корисного відпочинку. Щороку корюківська молодь полює на пластик, а восени минулого року приєдналася до всесвітнього руху, прибираючи парк біля автостанції. Навесні традиційно прибирають чималу територію вздовж річки Бреч, від дитсадка «Веселка» до дитсадка 


«Дельфін».

 Чимало освітніх проєктів реалізували за цей рік з представниками Української академії волонтерства, Асоціації велосипедистів Києва, — каже Володимир Леонідович. — Тільки одну зустріч у рамках проєкту «Нахіба нам…» встигли провести у «КУБі». Тоді гостем був міський голова Ратан Ахмедов. Плануємо й надалі проводити такі зустрічі, які, перш за все, залишаються профорієнтаційними.



Джерело

Коментарі

Популярні публікації