Загиблі герої Чернігівщини: Юрій Клименко. Володимир Осипенко

Клименко Юрій Ігорович – бойовий медик десантно-штурмового взводу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України, солдат.

Народився 7 листопада 1993 року в селі Чорнянка (нині – Таврійської міської об’єднаної територіальної громади) Каховського району Херсонської області. У віці 3-х років разом з батьками переїхав у місто Прилуки Чернігівської області.

Закінчив загальноосвітню школу №3 (нині – ліцей №3 імені С.Г. Шовкуна) міста Прилуки. Навчався у Сумському національному аграрному університеті (місто Суми).

Працював за кордоном.

У 2022 році мобілізований до лав Збройних сил України. Служив бойовим медиком десантно-штурмового взводу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України (військова частина А0281 (польова пошта В1740), місто Житомир).

З 2022 року брав участь у боях з російськими окупантами. Воював на Слов’янському напрямку.

22 серпня 2022 року солдат Юрій Клименко загинув під час ворожого артилерійського обстрілу від осколкових поранень поблизу села Долина Святогірської міської об’єднаної територіальної громади Краматорського району Донецької області.

28 серпня 2022 року похований на кладовищі «Новий побут» у місті Прилуки.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (13.04.2023; посмертно).

Сержант Володимир Осипенко, позивний "Дід", загинув 18 березня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Буди на Чернігівщині. Захисник не дожив два місяці до свого 56-го дня народження.
Володимир родом з селища Олишівка Чернігівської області. Здобув фах машиніста технологічних компресорів у Мринському професійно-технічному училищі. Працював на Мринському газосховищі. Брав участь в АТО.
З початком повномасштабного російського вторгнення Володимир знову став на захист України. Служив старшим навідником гранатометного взводу в лавах 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.
«Досвідчений боєць, що пройшов поля битв АТО, Володимир захищав свою країну та сімʼю до останнього подиху… Схиляємо голови перед героїчною жертвою Володимира Осипенка та дякуємо за гідну відзнаку його мужності та відданості своїй країні», – зазначили на сторінці Укртрансгазу.
«Чесний, порядний, мужній. Сумуємо. Вічна пам'ять», – написала Людмила Шевцова.
Посмертно сержант Осипенко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Поховали захисника у рідному селищі. У памʼять про подвиг Володимира Осипенка його іменем назвали провулок у рідній Олишівці. У Володимира залишилися дружина, син та онуки.

Коментарі

Популярні публікації