Загиблі герої Чернігівщини: Мірзошоєв Бахтійор. Юрій Роговий

Чернігівщина 4 серпня попрощалася з двома бійцями — підполковником Бахтійором Мірзошоєвим та солдатом Юрієм Роговим, які загинули на Донеччині.

Бахтійор Мірзошоєв народився 30 вересня 1972 року в Таджикистані. Навчався він у Новосибірському вищому загальновійськовому командному училищі Сибірського військового округу. Проходив військову службу у Збройних Силах на посадах офіцерського складу та з 2015-го року неодноразово був безпосереднім учасником антитерористичної операції на Сході України.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення підполковник Мірзошоєв став на захист країни у складі 28-ї окремої механізованої бригади.

1 серпня під час боїв в місті Мар'янка на Донеччині Бахтійор Мірзошоєв загинув, потрапивши під ворожий артилерійський обстріл. Вдома у нього залишились дружина та двоє неповнолітніх діток.


Юрій Роговий народився 27 травня 1979 року в селі Феськівка на Корюківщині. Тут закінчив місцеву неповну середню школу. В Козелецькому технікумі він навчався на ветеринара. Після цього вступив до Київського аграрного національного університету, де продовжив навчання на факультеті ветеринарії.

Після того, як російські війська вторглися на територію України 24-го лютого, Юрій вирішив долучитися до Захисників Батьківщини та потрапив до складу 54-ї окремої механізованої бригади на посаду водія відділення протитанкових керованих ракет взводу.

25 липня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Верхньокам'янське Роговий Юрій загинув. Вдома на нього чекали дружина та двоє малолітніх діток.

Коментарі

Популярні публікації