Намалюй свого Бога

Незвичайну і водночас оригінальну виставку дитячих малюнків «Намалюй

свого Бога» відкрили в музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт» в Чернігові. На ній представлено понад 150 робіт юних художників з усіх куточків області. За словами Бориса Дєдова, директора «Пласт-Арт», проєкт «Намалюй свого Бога» відбувається вдруге. 

Цьогоріч упродовж літа свої конкурсні роботи малювали діти віком від 4 до 16 років. У виставці брали участь вихованці художніх шкіл Чернігівщини і самоучки. Увагу художника Бориса Дєдова привернули малюнки дітей з Ніжина, Новгород-Сіверського, Корюківки. 

Виставка вдалася напрочуд філософською і глибокою. А в Бориса Дєдова навіть склалося враження, що дитина, яка намалювала Бога, ніколи нічого поганого не зробить. Завдання дітям, як малювати Бога, ніхто не давав. Тож вони творили, як відчували.

«Для однієї дитини це храм і Великдень, для іншої – це Всесвіт, звірі, птахи. Є прекрасна робота: зображений олень, а на рогах – Всесвіт. Я запитав дитину, чому так. У відповідь почув: це все, що сотворив Бог"
– пояснює Борис Дєдов. Із цих дитячих робіт уже видали якісний каталог. Для кожної дитини це буде перший творчий паспорт. Експозицію вже запросили до Києва. «Дитячих виставок багато, але ця – попадання, як кажуть, у душу й серце», – впевнений Борис Дєдов. 

Фото: Віктор Кошмал




Коментарі

Популярні публікації