Увага! Нова краєзнавча книга: "Цеглинка для рідного краю"

Василь Чепурний про  книгу: "По- суті, це - завершення року 2020, адже ця

книга тоді готувалася і мала вийти. Бо саме осінь 2020 року є 30- річчям фактичного відновлення української Церкви на Чернігівщині, зокрема, і візиту в Чернігів Патріярха Київського і всієї України Мстислава Скрипника. Тоді було весело: інструктори обкому комуністичної партії перевдягалися у колгоспників, а диякониха московської церкви кричала про пилки в руках петлюрівців, якими різали комуністів .

Наше з Юрієм Соболем дослідження вийшло завдяки обласній бюджетній програмі підтримки книговидання, за що ми вдячні Чернігівській ОДА і комісії, яка підтримала це видання. Безумовно, воно не є абсолютно досконалим, але, як зауважив представник Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко, описуваний нами період та й тема є суцільними білими плямами для істориків, попри відносну недавність згадуваних подій.
Отже - Юрій Соболь, Василь Чепурний. "Цеглинка для рідного храму. Історія відродження Чернігівської єпархії (1989 - 2002 р.р.)": 184 сторінки, 10 спогадів, 37 унікальних фотографій, 220 персоналій, 94 джерела.

Коментарі

Популярні публікації