Мода в образотворчому мистецтві

У Чернігівському художньому музеї імені Г.Ґалаґана «оживили» портрети

модниць минулих століть, щоб наблизити їх до глядача.

Разом з партнерами – Театр мод AM THEATER MODELS " Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування під керівництвом Марини Гойденко, а також фотографом @Andrey Derzkiy  було відтворено жіночі картинні образи, «оживляючи їх» і таким чином наближаючи до глядача.



Важливий етап реалізації задуму - віднайдення візуальної схожості моделі з образом з портрету і його «приміряння» чи обігравання: повторення пози, жестів, вбрання в його загальних рисах. Це практика, спрямована на переживання суб’єктивного досвіду шляхом аналітичного сприйняття: від предмета до образу. Вона вимагає концентрації уваги на деталях, що, як правило, лишаються непоміченими: зачіски, прикраси, фасони вбрання, фактура тканини.

Над втіленням проєкту працювали майстри і учні училища – візажисти, стилісти та перукарі-модельєри: Тетяна Моксунова, Ліза Кибалюк, Христина Яковлєва, Н.В. Нечаева, Карина Даценко, Лілія Карпухіна, Алла Томилко, Олена Соломатіна. Образи «приміряли» моделі Влада Залюбовська, Анна і Ольга Спутай, Анастасія Астапенко, Софія Муравейник, Анна Ісмаїлова, Тетяна Манойло.
Ідея: Світлана Демченко.



Коментарі

Популярні публікації