Загиблі герої Чернігівщини: Євгеній Подставка. Роман Виганяйло. Буряк Сергій

10 квітня, Чернігівщина в останню путь провела двох захисників України — воїнів окремих батальйонів 58-ї окремоï мотопіхотнoï бригади ім. гетьмана Івана Виговського —  майстер-сержанта Євгенія Подставку та майстер-сержанта Романа Виганяйла.

Обидва захисники віддали життя, тримаючи оборону на Чернігівському напрямку. Обидва до служби в ЗСУ були прикордонниками. Обидва —  учасники АТО з 2014 року. 

Роман загинув у селі Іванівка під Черніговом на початку березня. 

"Роман був зампотехом механізованої роти 15 батальйону. Добрий товариш був всім нам. Він загинув в селі Іванівка під Черніговом, захищаючи Чернігів. Виконував завдання по захисту Чернігова. Був чудовим товаришем, добрим, безвідмовним, завжди на нього можна було покластися", — розповів старшина механізованої роти 15 батальйону Олександр Дробот.

Роману Вигоняйлу назавжди залишилося 45 років. 

"З дитинства його знаю. Хороший хлопець. В армії прикордонником був, служив прикордонником в області. Тоді пішов на війну", — розповіла знайома родини Романа Надія Тарабан.

"Виїжджали на природу, у нас колектив був десять людей: з чоловіками, з дітьми. У нас багато фотографій залишилось, спогади. Роман — він як наша дитина. Наші діти разом виросли", — говорить інша знайома родини Романа Тамара Курочкіна. 

Попрощатися з батьком прийшли два його сини. «Пишаюсь татом. Можу сказати, що він загинув так, як сам хотів», — сказав старший син Михайло Вигоняйло.

Євгеній загинув 9 березня у селі Лукашівка Чернігівського району. У нього вдома залишилися батьки, дружина, донька й син.

Романа поховали на Алеї Слави у м. Суми. Євгенія – у рідному селі Полошки на Глухівщині Сумської області.

Загинув люблячий батько, єдиний син, вірний друг – Буряк Андрій Сергійович, Народився Андрій 18. жовтня 1989 року. Захищаючи нашу країну на Чернігівському напрямку, він віддав своє життя.

Коментарі

Популярні публікації