Загиблі герої Чернігівщини: Андрій Мазурик. Богдан Назаренко

Ще один захисник України віддав своє життя за її волю і незалежність. Внаслідок авіаудару по селищі Десна в Чернігівській області, завданого російською армією, загинув житель селища Підкамінь Золочівської громади МАЗУРИК АНДРІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ, 1978 року народження. На військову службу до ЗС України Загиблий воїн був призваний у квітні 2022 році та проходив службу на посаді молодшого сержанта. У Андрія Володимировича залишилися батьки, дружина, донька. 

Вони були першими, хто 24 лютого прийняли бій. Лише на Чернігівщині – під час оборони міста та області – загинули 24 прикордонники.
Народився Назаренко Богдан Григорович 22 лютого 1987 року в селі Боршна  Прилуцького району Чернігівської області. У 1993 році пішов до першого класу Валківської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, яку закінчив у 2004 році.Після закінчення школи у 2004 році вступив до Ніжинського професійного аграрного ліцею, по закінченню якого у 2005 році здобув професію машиніста автомобільного крана. Після закінчення був призваний на  строкову військову службу в лавах Збройних Сил України, яку проходив у місті Борисполі. З 22 березня 2007 року по 14 березня 2022 рік проходив службу в Державній прикордонній службі України. З 2013 року по 2017 рік навчався в Чернігівському інституті «Міжрегіональній Академії управління персоналом» імені Героїв Крут за спеціальністю «Управління персоналом та економіка праці». З 2016 року по 2017 рік проходив службу в зоні АТО.   Він, як і всі прикордонники, був одним із перших, хто зустрів ворога:  зранку 24 лютого 2022 року  пішов на службу вже за декілька годин після оголошення «спецоперації» проти України. Прикордонники у день повномасштабного вторгнення першими прийняли бій. Далі були два тижні запеклих боїв, Чернігів був у круговій облозі, тож Богдан рідко виходив на зв’язок. 14 березня 2022 року він разом із іншими прикордонниками виконував бойове завдання з оборони стратегічної висоти на околиці Чернігова та виявлення диверсантів. За словами начальника вогневої підготовки 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого, під час виконання завдання група змогла знищити ворога, проте в Богдана влучив снайпер, не залишивши українському бійцеві шансів на порятунок. Життя відважного воїна  обірвалося на передовій. Він не дожив два тижні, щоб побачити двох своїх первістків-двійнят, на появу яких дуже чекав. У Богдана Григоровича залишилась дружина та два маленьких сина: Матвій та Захар.Богдан був надзвичайно життєрадісним, багато жартував, постійно посміхався. На той момент він очікував поповнення в родині і від цього був дуже радісним. Був чесним і відповідальним, з дитинства цікавився технікою та всім, що з нею пов’язано. Це – мужній воїн, який поліг за свою державу, захищаючи кожного з нас. За наш спокій, за майбутнє своїх близьких Богдан заплатив найдорожчу ціну – віддав своє життя.У День Збройних Сил України, 6 грудня 2022 року, була встановлена меморіальна дошка Богдана Назаренка на Валківській ЗОШ  І-ІІ ступенів.Указом Президента України від 17 квітня 2022 року №256/2022 Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).У селі Боршна, Прилуцького району, Чернігівської області одна з вулиць перейменована на вулицю імені Богдана Назаренка.Похований Герой  на місцевому сільському кладовищі в с. Боршна Прилуцького району Чернігівської області.

Коментарі

Популярні публікації