Загиблі герої Чернігівщини: Олег Куслій. Будько Олександр

 18 лютого 2015 року під час бою у місті Дебальцеве Донецької області загинув Олег Григорович Куслій – сержант, командир відділення 2-ї мотопіхотної роти 13-го мотопіхотного батальйону.

Народився Олег Куслій 1 серпня 1978 року у місті Борзна Чернігівської області.

У 1996 році закінчив Борзнянську ЗОШ І-ІІІ ступенів, після чого був призваний до лав ЗСУ, військову службу проходив у місті Павлоград Дніпропетровської області.

У вересні 2014 року Олега Куслія мобілізовали до лав ЗСУ. До цього він торгував на місцевому базарі разом з тещею, працював в охороні у Гостомелі Київської області.

Родичі не знали про смерть Олега і три тижні намагалися знайти його. Шукали через Інтернет, волонтерів, спецслужби. Ми також долучалися до пошуку. До останнього сподівалися, що він живий.

У Олега та його дружини Віти залишився 8-річний син Антон. А друга дитинка, яка має з’явитися на світ у квітні, так і не побачить тата.

Поховали Олега Куслія 12 березня у місті Борзна Чернігівської області.

Указом Президента України № 103/2016 від 21 березня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 6, ряд 3, місце 30.

В пам’ять про Олега Куслія у вересні 2015 року на будівлі Борзнянської загальноосвітньої школи імені Христини Алчевської встановлена меморіальна дошка.

Будько Олександр. Народився 7 липня 1973 року.

Закінчив ЗОШ № 16 міста Чернігова.

Військову службу проходив у повітряно-десантних військах.

Працював монтажником-висотником.

Призваний до лав Збройних Сил України Чернігівським міським військовим комісаріатом 31 липня 2014 року.

Молодший сержант, командир відділення навчального механізованого взводу військової частини А 0941 (селище Десна Козелецького району Чернігівської області).

Загинув 17 листопада 2014 року у районі сіл Новоорлівка — Орлово-Іванівка Шахтарського району Донецької області (район кургану Гостра Могила). Автомобіль, в якому перебував О. Будько підірвався на протитанковому радіокерованому фугасі.

Похований у місті Чернігові.

Указом Президента України № 282 від 23 травня 2015 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Рішенням міської ради міста Чернігова присвоєно почесне звання "Захисник України – Герой Чернігова" (посмертно).

Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 5, ряд 4, місце 6.

Коментарі

Популярні публікації