Підвал села Ягідного на обкладинці TIME!

Відомий журнал TIME опублікував репортаж української журналістки Світлани Ославської про те, що пережили жителі села Ягідного на Чернігівщині після того, як 3 березня 2022 року село було в окупації.

На обкладинці журналу розмістили фото мешканців села Ягідне, зроблене у підвалі місцевої школи, де окупанти утримували людей протягом майже місяця, до свого відступу 30 березня 2022 року.

Авторка цього фото — мешканка села Ольга Мєняйло, яка вела щоденник протягом часу примусового перебування у підвалі.

Як зазначено у матеріалі, репортаж опубліковано «у партнерстві з The Reckoning Project, який об’єднав силу сторітелінгу та юридичної відповідальності, щоб протистояти дезінформації та безкарності в Україні». Зокрема, публікація у TIME містить фото і відеорепортаж, які зробили учасники The Reckoning Project.

«Там не просто трагедії і жахи, а конкретні дії — як от розстріл людей під час похорон, приниження, все — від того, як годували макаронами на дизелі, до поводження з дітьми», — написала співзасновниця The Reckoning Project, редакторка і журналістка Наталя Гуменюк.

Також вона зазначила, що паперові примірники цього номеру журналу будуть доставлені мешканцям Ягідного і увійдуть до експозиції майбутнього музею, який планують там створити.

Коментарі

Популярні публікації