Загиблі герої Чернігівщини: Ілля Крючок

 За Україну буду жити: так у розмові з мамою завжди говорив 21-однорічний 
Ілля Крючок з Чернігова. 16 березня під час виконання бойових завдань на Чернігівщині – воїн загинув. Ілля отримав три кульові поранення. Було пряме попадання у серце. Прикордонник разом з побратимами вів бої біля Чернігова.

24 лютого коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, Олена отримала від сина повідомлення: “Мамо, почалося. Я на роботі, не хвилюйся. Я вийду на зв'язок, як тільки зможу”. У той день Ілля повідомив матері, що російські війська зайшли на територію Харкова, Миколаєва, Одеси та Києва.

Олена згадує, що 24 лютого о 4 ранку Іллю викликали терміново з відпустки. Цього дня бій відбувся у Неданчичах, що на Чернігівщині. Ілля писав, що в цьому бою його товариші отримали поранення. Син рідко телефонував, згадує Олена, але часто писав і просив не хвилюватися за нього. Про смерть сина вона дізналася від товариша по службі.

“Він зателефонував і сказав: “ Іллюші більше немає”. За яких обставин він загинув, точно невідомо. Зі слів його командира, Ілля загинув при виконанні бойового завдання. До нього я змогла додзвонитися лише на 3 день. У заключенні патологоанатома написано, що він отримав три кульові поранення із автомата”.

Олена розповідає, що не отримала жодної офіційної інформації про смерть сина від його командування. Вона зверталася на гарячу лінію Державної прикордонної служби України, відповідь поки не надійшла. Речниця Чернігівського прикордонного загону Галина Шеховцова сказала, що інформацію про кожного загиблого героя вони нададуть після закінчення війни.

Ілля Крючок став військовим у вересні 2020 року. Він служив у Державній прикордонній службі України. Паралельно навчався на заочній формі навчання в НУ ”Чернігівська політехніка” на юридичному факультеті. Ілля не мріяв бути військовим, розповіла його мама, але понад усе любив Україну і Чернігів, за них віддав найцінніше - своє життя. Смерть сина каже Олена, стала для неї великим ударом. Вважає це злочином і хоче покарання для винних у його загибелі.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації