Загиблі Герої Чернігівщини: Павло Єременко

Вперше приміряв військову форму у виставі про Довженка, а в лютому він одягнув форму вдруге, обороняючи Чернігів. Актор соціального театру і звукорежисер Павло Єременко загинув під час бомбардування стадіону Гагаріна у день народження нареченої, яка разом з ним пішла захищати Чернігів.

Він пішов до територіальної оборони разом з батьком у перший день війни. За ним захищати рідне місто пішла і дівчина Оксана. Після війни вони планували одружитися. В колі друзів її вже всі називали нареченою.

«В Оксани мало бути 12 березня день народження. Він хотів зробити їй сюрприз. Попросив хлопців з територіальної оборони записати з ним привітання. Але не встиг цього зробити»,- розповідає подруга і колега Катерина Бойко.

Оксана дізналася про це вже після його смерті. Він загинув у день її народження. В останні хвилини його життя вона була поруч з ним. 11 березня Павло з батьком охороняли стадіон Гагаріна. Зранку його почали бомбардувати, і вони потрапили під обстріл. Павла привалило плитою, і його з батьком того ж ранку госпіталізували до лікарні. Батько вижив, а Павло за добу помер у лікарні від отриманих травм. 

«Його госпіталізували до лікарні з важкими травмами. Але того дня у Чернігові пропало світло. Зробити КТ не було можливості. Йому потрібно було робити операцію, але ми не встигли. 12 березня на руках нареченої він помер. Я досі в це не вірю»,- крізь сльози розповідає Катерина.

Павлу Єременку було 24 роки. Він закінчив технологічний факультет Національного університету «Чернігівський колегіум». Був актором соціального театру і працював звукорежисером у ТРЦ «Hollywood».

«Пам'ятаю його у головній ролі у виставі про життя Бетховена. Він так романтично і так самовіддано грав. А скільки було зроблено ним благодійних вистав для інтернатів, реабілітаційних центрів і шкіл. Лише за 7 років він провів 15 таких вистав»,- так згадує загиблого героя кураторка соціального театру «EX LIBRIS» Марина Каранда.

В останній з ним розмові він сказав їй: «А чи не поставити нам щось світле і радісне, часи такі темні настали?»

Павло Єременко загинув 12 березня в одній із лікарень Чернігова від травм отриманих під час бомбардування міста Чернігова.

Джерело

Коментарі