Загиблі герої Чернігівщини: Віктор Кошовий

 Під час несення служби на визначених бойових позиціях трагічно загинув чернігівець Віктор Кошовий. Подробиць у комісаріаті не розкривають.

Віктор був доволі відомою у Чернігові людиною. За фахом - юрист, працював у ай-ті компанії, а за покликанням - справжній солдат. Друзі та знайомі знали його насамперед як досвідченого організатора airsoft games або страйкболу.

Вадим Лільчицький, заступник обласного військового комісара:

Ця втрата для мене - дуже болюча і особиста. Бо я знаю родину Віктора, його батька. Він теж колись служив. Коли ми повідомляли йому цю страшну звістку - руки трусилися. Важко. Чудовий хлопець. Сильний. Мужній. Душа компанії. Саме на таких як він - тримається наша армія. І тут таке… Я не можу…

Віктор Кошовий до служби в армії мав хорошу престижну роботу. Користувався повагою колег. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Віктора відправили до Польщі у відрядження - керівництво ай-ті компанії вирішило здійснити релокейт (перемістити штат працівників). Однак, чоловік самостійно повернувся додому і пішов служити.

Віктор Кошовий під час активних бойових дійна Чернігівщині захищав Чернігів, а після деблокади охороняв важливі об'єкти на території області, розповідає його побратим з позивним "Адвокат".

"На жаль, ця війна забрала ще одного, я без зайвих вагань можу сказати, що найкращого бійця. Перший раз мене доля з Віктором Кошовим звела ще в далекому 2010 році, коли він працював помічником судді в Новозаводському райсуді. Потім доля нас звела вже під час війни, коли Віктор прийшов добровольцем і потрапив служити у наш підрозділ уже будучи юристом та адвокатом. Відрізнявся Віктор від усіх своєю впевненістю, своїм ставленням до служби. Він був дуже педантичним, дуже виваженим, дуже вдумливим. Всі накази, всі доручення він виконував від і до".

"Загинув не просто військовослужбовець, загинула дуже велика людина і якоюсь мірою душа міста Чернігова насправді. Він дуже багато івентів організовував, це стосується якихось ігрових, зокрема страйкбольних подій. Тому власне тут з усієї України приїхали люди, щоб вшанувати", — розповів товариш загиблого Сергій.

У Віктора залишилися рідні та дружина. Дітей не мав.


Коментарі

Популярні публікації