Загиблі герої Чернігівщини: Роман Хніпель. Олексій Близнюк

Роман Хніпель народився 20 серпня 1993 р. у Ніжині. Закінчив ЗОШ №10 та гімназію №3. Після 8-го класу пішов навчатися до училища №35, а потім вступив до Ніжинського агротехнічного інституту, закінчивши його на «відмінно». Близько року працював у місцевому супермаркеті. Згодом пішов служити до армії у Нацгвардію м. Запоріжжя, де й залишився за контрактом. Був направлений під Маріуполь, а з початком війни – в Маріуполь на «Азовсталь». Там і загинув у середині квітня. Під час військових дій на зв’язок виходив нечасто, оскільки не було можливості, близько одного-двох разів на тиждень. Згадав батько і його слова: «Тату, ми тут до кінця»… Залишились у нашого Героя батько, мати і молодший брат.
Солдат Олексій Близнюк загинув 4 липня 2022 року в бою з російськими окупантами за місто Бахмут на Донеччині. У червні захиснику виповнилося 43 роки.
Олексій народився в селі Гвоздиківка Чернігівської області. У 1997 році закінчив Щорське середнє професійно-технічне училище та здобув професію столяра. У мирному житті працював монтером колії ВП «Київська дистанція колії» АТ «Укрзалізниця». Підпрацьовував таксистом. Любив риболовлю та відпочинок на природі.
Під час повномасштабної війни чоловік став військовослужбовцем Збройних Сил України. Служив стрільцем у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського.
«Олексій був справжнім чоловіком, сміливим і мужнім, завжди готовим прийти на допомогу, відстоював правду і справедливість, був чесним і відкритим, порядним, уважним, принциповим. Був люблячим чоловіком і батьком, турботливим сином і надійним другом. Не мав військової освіти, але завжди був справжнім воїном всередині, борцем і патріотом!» – розповіла дружина полеглого бійця.
Поховали захисника на Алеї Героїв міського кладовища міста Сновськ Чернігівської області.
В Олексія залишилися батьки, дружина Наталія й донька Анастасія.


Коментарі

Популярні публікації