Загиблі герої Чернігівщини: Андрій Крутько. Валерій Герасименко

Бійці Національної гвардії України з початку повномасштабного вторгнення на нашу країну виявили мужність та стали прикладом відваги у боротьбі з ворогом. Захисник України, боєць "Азову" старший лейтенант Андрій Крутько загинув в Азовсталі. 15 квітня військовий потрапив під тритонну бомбу, яку скинули росіяни на Азовсталь.

Окремий загін спеціального призначення НГУ «Азов» – підрозділ, якому немає рівних не лише у вітчизняних силових структурах, але й в світі. Щоб служити тут, потрібна не лише стовідсоткова мотивація та неймовірна фізична витривалість, але й вміння швидко навчатися і стримувати власні амбіції заради загальної цілі.

Старший лейтенант Андрій Крутько в АЗОВІ від початку, з літа 2014 року. Захисник воював в Широкіно, поблизу Гранітного.

До широкомасштабного наступу ворога захисник готувався давно і ґрунтовно, не плекав жодних ілюзій щодо нелюдської сутності москалів і власної жертовної місії в Маріуполі.

Крім двох вищих освіт мав медичний фах фельдшера і, коли 11 квітня по позиціям азовців було застосовано хімічну зброю, Андрій описував симптоми, документуючи цей військовий злочин.

15 квітня, надаючи невідкладну допомогу пораненим в укритті під Азовсталлю, Андрій потрапив під надважкі тритонні авіабомби русні.

На 41 році життя Герой з Ніжина загинув .

П'ятого травня старший лейтенант Крутько Андрій Володимирович нагороджений Орденом за мужність ІІІ ступеня, посмертно.

"Азов" – це дійсно міцна бойова сім’я, де для допомоги ближньому не шкода нічого, навіть, власного життя. Недарма одним із гасел загону є фраза: "Бути Воїном – жити вічно!".

Народився Герасименко Валерій 21 квітня 1967 року в селі Андріївка, що на
Чернігівщині. Після закінчення 10 класів місцевої загальноосвітньої школи він потрапив на строкову службу.
У 2015-2016 роках Валерій долучився до Захисників Незалежної України, потрапивши до складу 30-ї окремої мотопіхотної бригади імені князя Костянтина Острозького. У цей період він неодноразово брав безпосередню участь в антитерористичній операції на Сході нашої держави, обороняючи Україну від ворожих військ. У 2021 році Валерій знову повернувся на службу до 30-ї ОМБр на посаду стрільця-помічника гранатометника. З початком повномасштабного ворожого вторгнення по всій території України Валерій разом з побратимами мужньо захищали Батьківщину від загарбника, виконуючи завдання у Донецькій області.
Так, 1 червня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Зайцеве Донецької області Герасименко Валерій загинув. Вдома на нього чекала сестра…
Сьогодні друзі та близькі востаннє попрощалися з нашим земляком, вшанувавши його світлу пам’ять та поховавши Героя Сіверщини та України у рідному селі на місцевому кладовищі.
Керівництво та особовий склад Чернігівського обласного ТЦК та СП висловлюють свої щирі співчуття родині загиблого Героя! Пам‘ять про нього назавжди залишиться у серцях кожного з нас!

Коментарі

Популярні публікації