Чернігівський соловейко: Станіслав Реп'ях

"14 травня 2020 року, виповнилось би 82 роки Станіславу Панасовичу Реп’яху – нашому чернігівському соловейку.
Станіслав Реп’ях - знаний поет, письменник, журналіст, перекладач, літературний критик, публіцист, літературознавець, людина з енциклопедичними знаннями, громадський діяч. Автор більш 50 книжок: поезії, прози, публіцистики. На його вірші написано чимало пісень.
За невтомну творчу працю письменника відзначено багатьма нагородами.
Станіслав Реп’ях – заслужений працівник культури України і Чувашії. Лауреат Всеукраїнської премії імені Володимира Сосюри, міжнародної української премії імені Григорія Сковороди, міжнародної премії «Тріумф», а також двох обласних: - літературної – імені Михайла Коцюбинського та журналістської – імені Василя Блакитного. До того ж, його нагороджено Почесною грамотою Верховної Ради Чувашії та Грамотою Верховної Ради УРСР, орденом «Знак пошани», а також багатьма іншими нагородами.
Станіслав Панасович був великим другом Юлія Романовича Коцюбинського, з яким довго і плідно працював.
Більше 35 років очолював Чернігівський обласний осередок Національної спілки письменників України. Довгий час керував обласною літературною студією.
А просто кажучи, Станіслав Панасович Реп’ях, був не тільки талановитою, але й доброю і чуйною Людиною і поезія його була така ж добра і світла". (Ганна Арсенич-Баран).
Станіслав Панасович був другом і нашої бібліотеки. Пропонуємо вашій увазі пам'ятку "Його щедра нива", видану бібліотекою на шану поета.
В цьому затишному домі
Серед улюблених книг
Ми забуваєм про втому,
Злидні життєвих доріг.
Станіслав Реп’ях, грудень 1997 р.
Так свого часу писав поет про Чернігівську обласну бібліотеку для дітей.


Коментарі

Популярні публікації