18 травня - Міжнародний День музеїв

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято.
За словами Жака Перо, президента ICOM, «музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвиток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь в нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї та суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій ».
Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитись. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.
Що ж підготували провідні чернігівські музеї для своїх відвідувачів сьогодні?
Літературно-меморіальний музей Михайла Коцюбинського започаткував
новий відеопроєкт "Мандруємо з Коцюбинським". Сьогодні вашій увазі перша мандрівка письменника "Крим очима М.Коцюбинського"
Чернігівський обласний історичний музей імені Василя Тарновського підготував цікаву добірку-спогад "Ніч у музеї - 2011-2019"







Чернігівський обласний художній музей презентує низку цікавих  онлайн-заходів. Це - відео-екскурсії, презентації виставок, онлайн-концерти, майстер-класи. Заходьте на сторінку музею і отримуйте задоволення!
 Святкуймо разом з нашими провідними музеями! 
А від нас - вам розвага:



Коментарі

Популярні публікації