Загиблі герої Чернігівщини: Олег Декалюк. Олександр Павленко. Вадим Мачача

ДЕКАЛЮК Олег Сергійович.
Народився 1 липня 1996 року в місті Чернігів.
Навчався у Чернігівській загальноосвітній школі № 2.
У 2015 році закінчив Державний професійно - технічний навчальний заклад та здобув професію - верстатника. Працював в м. Чернігів.
В квітні 2018 року був призваний до Збройних Сил України в Національну гвардію м. Харків. Згодом здобув звання молодшого сержанта на посаді командира 2-го відділення 1-го взводу оперативного призначення роти оперативного призначення на бронеавтомобілях 1-го батальону оперативного призначення.
Приймав безпосередню участь в боях, в районі ООС Донецькій та Луганській областях.
03 березня 2022 року за власним покликанням долучився до лав ЗСУ в 1-ий механізований батальйон.
14 березня 2022 року був тяжко поранений у зоні бойових дій с. Новоселівка під Черніговом.
На жаль, 11 червня 2022 року Олег помер.
Похований з пошаною в рідному м. Чернігові, на кладовищі "Яцево", на Алеї Героїв…

Павленко Олександр народився також у Чернігові. Закінчивши Чернігівську загальноосвітню школу №6, вступив на навчання до місцевого технікуму лісової промисловості. До 2018-го року Олександр працював будівельником, але згодом вирішив підписати контракт зі Збройними Силами України. З початком подій 24-го лютого наш земляк у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади давав гідну відсіч ворогу, але 5 червня під час виконання бойового завдання у н.п. Краматорськ на Донеччині Павленко Олександр загинув…

Рідні та близькі провели Олега та Олександра в останню путь, попрощавшись з ними на рідній землі та поховавши на «Алеї Героїв» кладовища Яцево.

Нагороджений Орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

27-річний солдат Вадим Мачача помер 12 червня 2023 року в шпиталі. За два дні до того під час виконання бойового завдання був поранений під селищем Покровське на Донеччині.
Вадим народився в селі Галайбине Чернігівської області. У 2011-му закінчив Галайбинську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів. Того ж року вступив до Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму. У 2017-му закінчив Сумський національний аграрний університет за спеціальністю «Агрономія». Паралельно з дистанційним навчанням почав працювати в Києві озеленювачем і садівником. Наприкінці 2021 року отримав посаду керівника в магазині садових товарів.
З перших днів повномасштабного вторгнення Вадим разом з братом-близнюком пішов добровольцем захищати Батьківщину. Обоє проходили службу в 58-ій окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського.
«Вадим був добрим, веселим, чуйним, дбайливим, сміливим, відважним, щирим та справжнім», – розповіла його сестра Марія.
Посмертно боєць нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Його поховали у рідному селі.
У Вадима залишилися батьки, брат і сестра.

Коментарі

Популярні публікації