Загиблі Герої Чернігівщини: Владислав Ємельяненко, Дмитро Білик

 Владислав Володимирович Ємельяненко народився 19 березня 1992 року в місті Семенівка Чернігівської області. Хлопець навчався в місцевій 3 школі, а після її закінчення - в Сосницькому професійно аграрному ліцеї, де отримав спеціальність "слюсар з ремонту автомобілів".

До захисту України Владислав долучився у квітні цього року. Солдат проходив службу у 53-й окремій механізованій бригаді на посаді старшого вогнеметника 2 відділення вогнеметного взводу роти РХБ-захисту.

На жаль, 12 серпня 2022 року під час боїв поблизу міста Вугледар на Донеччині Владислав Ємельяненко отримав вибухову травму, поранення виявилися несумісними з життям.

Вдома на Героя чекали батьки, двоє дітей, сестра та брат...

18 серпня з загиблим героєм у російсько-українській війні Владиславом Ємельяненком попрощалися у рідній Семенівці. 

Дмитро Анатолійович Білик народився 27 березня 1985 року у місті Новгород-Сіверський. Закінчив 11 класів місцевої гімназії №1. Військовий шлях Дмитра розпочалася ще у 2014-му році, коли він проходив службу в одному з підрозділів ДПСУ, а у 2016-му чоловік підписав контракт та долучився до 1-ї окремої танкової Сіверської бригади.

Після повномасштабного ворожого вторгнення Дмитро, будучи на посаді навідника зенітного артилерійського взводу, разом з побратимами з 1-ї танкової Сіверської бригади віддано захищав Чернігівщину від ворожої навали. Протягом цих місяців він мужньо продовжував захищати Україну, виконуючи бойові завдання та даючи гідну відсіч загарбнику. Але, на жаль, 15 серпня 2022 року життя старшого сержанта Дмитра Білика трагічно обірвалося...

18 серпня Новгород-Сіверщина провела Захисника в останню путь. Разом з рідними та бойовими побратимами попрощатися з бійцем прийшли сотні містян. У Спасо-Преображенському монастирі за загиблим воїном відслужили заупокійне богослужіння, а біля Вічного вогню пройшла церемонія прощання. Поховали Дмитра на Покровському кладовищі в м. Новгород-Сіверський.

Коментарі

Популярні публікації