Загиблі герої Чернігівщини: Сергій Хіміч. Володимир Потапенко

Сергій Павлович Хіміч народився 23 жовтня 1986 року в смт Сосниця. Тут навчався у загальноосвітній школі, а після її закінчення - у Сосницькому професійному аграрному ліцеї. Там він здобув повну загальну середню освіту за спеціальністю «Тракторист-машиніст с/г машин, слюсар-ремонтник, водій категорії "С"».

У 2005-2006 роках Сергій проходив строкову військову службу у військовій частині А2428, а у 2007-му уклав контракт з військовою частиною А2253, де був молодшим інспектором держприкордонслужби 2 категорії.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк добровільно став на Захист рідної Батьківщини, долучившись до військової частини А7014, у складі якої разом з побратимами давав гідну відсіч загарбнику.

Під час виконання чергового бойового завдання у місті Мар‘їнка на Донеччині, якому ворог завдавав нещадних авіаударів, солдат Сергій Хіміч загинув. Це сталося 8 серпня.

"Він мужньо захищав нас на протязі останніх місяців. І якщо в травні, в Десні, Бог його зберіг, то 8 серпня 2022 року, захищаючи нас і своїх побратимів, Сєрьожа загинув!!!

Сергій загинув, рятуючи своїх товаришів, які були з ним на передовій, і йому це вдалось!!!!!!!

З війни його не дочекались: син, мама, тато, сестра, бабуся, племінники, яких він обожнював, і які безмежно любили його", - написала в соцмережі користувачка.

17 серпня Сосниця оголосила День жалоби, так як рідні, друзі, побратими та земляки прощалися зі своїм Героєм. Прощання з загиблим воїном відбулося у Свято Михайлівській церкві, а позовали Захисника на центральному кладовищі рідного міста.

Володимир Леонідович Потапенко народився 11 червня 1980 року у Чернігові. Тут закінчив загальноосвітню школу №18, після чого вступив на навчання до Чернігівського кооперативного коледжу. Працював торговим представником.

У 2017 році переїхав на постійне місце проживання до с.Пісоцьке Козелецької селищної ради.

У червні 2022 року вирішив долучитися до оборонців України, аби зі зброєю в руках захищати рідну землю. Боронив рідну Україну у складі десантно-штурмових військ ЗСУ. Потрапив до 25-ї окремої повітряно-десантної бригади на посаду стрільця-санітара. Солдат Володимир Потапенко виконував бойові завдання із захисту України на Бахматському напрямку.

12 серпня ворог вів наступальні бої. Штурмовими діями російські окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших підрозділів та просунутися в цьому районі Донеччини, однак відійшли не маючи успіху. Потім, провівши перегрупування, росіяни знову відновили наступ в напрямку Кодеми, використовуючи танки та різнокаліберну артилерію. В тих запеклих боях наш земляк-Захисник отримав поранення, які виявилися смертельними. 12 серпня Володимира Потапенка не стало...

18 серпня рідні та близькі, друзі та побратими Володимира провели його в останню путь в Чернігові. З Героєм-земляком попрощалися у Катерининській церкві, а поховали Захисника на кладовищі "Яцево" м. Чернігова.

Коментарі

Популярні публікації