Історії Воїнів: Герой України Сергій Бурковський

Підполковника Сергія Бурковського з Ніжина удостоїли званням Герой України з врученням ордена "Золота Зірка". Про це йдеться в указі Президента України.

З перших днів повномасштабного вторгнення він керував зведеною групою, яка займалася підготовкою до знищення чотирьох мостів на напрямах просування підрозділів російських окупаційних військ.

"Нам була поставлена задача підготувати до знищення мости в районі Чорнобиля. 24 лютого ми приступили до виконання цієї задачі. Нас було дві групи – 10 чоловік. Ну і до 13:00 24-го числа ми успішно ці задачі виконали, тим самим зупинили просування агресора в напрямку Києва. Три мости були розраховані на 60 тонн, а один на 30 тонн", — розповів підполковник Бурковський у коментарі телеканалу "ТІМ".

Зі слів Кодоли, 25 лютого, під час перетину противником мосту у Мартиночах, військові підірвали три одиниці бронетехніки. Сергій Бурковський отримав поранення, але продовжував бій та організував відхід особового складу на нові позиції.

Надалі безпосередньо керував зведеною групою по встановленню мінно-вибухових загороджень на підступах до Ніжина.

Загалом, зі слів Кодоли, зведена група під керівництвом Сергія Бурковського з 24 лютого по 21 березня змогла знищити два танки, сім БТР та БМП, п’ять КАМАЗів, дві гаубиці гаубиці "Мста-Б" 152 мм та два ЗРК "Тор". Водночас їм вдалося захопити один танк, п’ять КАМАЗів з боєкомплектом до двох гаубиць "Мста-Б" 152 мм, три зенітно-ракетні комплекси та три паливозаправні машини.

Коментарі

Популярні публікації