Загиблі герої Чернігівщини: Дмитро Коломієць. Андрій Сєрий

24 лютого загинув льотчик-винищувач Повітряних Сил ЗСУ Дмитро Коломієць. Він одним із перших зустрів ворога. З самого ранку майор вступив у повітряний бій з російською авіацією на Хмельниччині біля села Крінцілів (Сатанівська ОТГ). Дмитро відвернув на себе вогонь, що дозволило врятувати побратимів. Однак сам був збитий літаком окупантів. За це офіцер посмертно удостоєний звання Героя України.

Дмитро народився у Білій Церкві на Київщині. Вибір професії для нього був очевидним. Батько – військовим льотчик, а бабуся служила у зенітних військах, розповідають родичі. Мала безліч нагород. Власне, саме бабуся передала свій характер онуку - рішучість та сміливість.

Дмитро мав чимало захоплень: музика, байдарки, техніка. Та на першому місці завжди були літаки.

Вчився у  Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків. Дмитро впевнено почував себе за штурвалом та швидко став справжнім асом. Служив льотчик на Житомирщині, опанував літаки Су-27, МіГ-29, Л-39.

«Мамині слова: «Тато загинув за Україну» назавжди розділили моє життя на щасливе «до» та нестерпне «після». Тато віддав своє життя для порятунку інших. Він був Героєм. Він є Героєм. Але я не хочу Героя, я хочу живого татка. Нічого не повернути. Тяжко. Як жити далі?», – сказала донька загиблого 21-річна Уляна.

З дружиною Людмилою Дмитро разом прожили 24 роки.

Похований Герой на Житомирщині.

Ріпкинщина провела в останню путь земляка – старшого сержанта Андрія Сєрого, який загинув у бою біля с. Білогірка, що на Херсонщині.

Народився Андрій Сєрий Анатолійович 5 грудня 1982 в смт Ріпки на Чернігівщині. У 2015-му році чоловік потрапив до складу 41-го окремого мотопіхотного батальйону, де проходив службу до 2018 року. Був безпосереднім учасником бойових дій на Сході нашої держави. Після звільнення з лав ЗСУ працював у Чернігові.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк вирішив добровільно повернутися до лав Захисників. Так він потрапив до складу військової частини А4350, де обіймав посаду бойового медика.

Нажаль, 25 липня під час виконання свого військового обов‘язку біля н.п. Білогірка, що на Херсонщині, Андрій Сєрий отримав мінно-вибухову травму. Нажаль, врятувати бійця не вдалося…

Сьогодні він нарешті повернувся на рідну Чернігівщину, де близькі, друзі та побратими востаннє попрощалися з Героєм-земляком. Поховали Андрія Сєрого на місцевому кладовищі.

Коментарі

Популярні публікації