Мистецька Чернігівщина: Валентин Судак

Майже 50 років творчого життя віддав служінню Мельпомені в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка талановитий актор, провідний майстер сцени, народний артист України Валентин Судак. За роки роботи на чернігівській сцені Валентин Судак зіграв більше ста різнопланових ролей у різножанрових виставах.
За великі творчі досягнення та високу професійну майстерність Валентину Судаку в 1996 році було присвоєно почесне звання «Заслужений артист України», а в 2013 році – почесне звання «Народний артист України». Чернігівському глядачеві він добре відомий і як творець цікавих сценічних образів, і як ведучий традиційного Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» та багатьох урочистих і культурно-мистецьких заходів.
Нещодавно актор відсвяткував своє 70-річчя.
З цієї нагоди команда «Суботньої теми дня» Суспільного розпитала артиста про його творчий шлях.
Чому пішов вчитися акторському мистецтву? Якими були перша роль, перша прем’єра та перша імпровізація? Що для Валентина Судака означає статус Народного артиста України та за яких умов він дізнався про його присвоєння? Чому надає перевагу – драмі чи комедії? Що означає бути «беременним сонцем»? Про це та інше – дивіться у відео:

https://www.youtube.com/watch?v=7RbU1qq-q7Q&feature=emb_logo

Коментарі

Популярні публікації