УВАГА! НОВА КРАЄЗНАВЧА КНИГА: «Справи детектива Самарцева. Ідеальний злочин. Пані кілер»

Водночас у Казахстані і Канаді побачив світ новий роман-серіал Сергія Дзюби «Справи  детектива Самарцева. Ідеальний злочин. Пані кілер», що трохи раніше вже успішно вийшов рідною мовою в Україні, отримавши тут значний резонанс. Втім, автор на цьому не зупинився і, разом з обдарованим перекладачем Світланою Новік, відправив головного героя – приватного детектива Віталія Самарцева – мандрувати державами та континентами.
Нова книжка – пригодницька, гостросюжетна, дуже цікава – причому і широкому загалу, й літературним гурманам. Адже в Україні практично ніхто не пише у популярному за кордоном жанрі «іронічного детективу», а в Сергія Дзюби це виходить просто блискуче – дотепно, з гумором, гарною, живою мовою.
Родзинка роману – його створено за реальними подіями, які, до того ж, відбулися у нас, в Україні, на Чернігівщині. Тому в новій книжці, буквально на кожному кроці, рідні мальовничі краєвиди, знайомі вулиці, площі, парки, річка Десна і ще багато чого пізнаваного. 
Імпонує неймовірна кінематографічність кожної історії – ти ніби бачиш усе це на широкому екрані, з відповідними звуковими ефектами – так, неначе знаходишся не в глядацькому залі, а в самісінькому епіцентрі, як герой подій. Недаремно ж автор за свою дивовижну історію «Пані кілер» став нещодавно переможцем міжнародного конкурсу кіносценаріїв, який проходив водночас у США, Канаді, Німеччині та Україні.
Ця нова книжка створена, як роман-серіал, тому, цілком імовірно, що в перспективі на одному з наших центральних каналів з’явиться популярний телесеріал про пригоди детектива Віталія Самарцева, а на широкому екрані – фільми «Ідеальний злочин», «Пані кілер» чи «Щасливе пограбування», або той же таки «Вампір» – про сучасного Дракулу... Та й вистави в театрах теж глядачів, безперечно, зацікавлять. Надто вже вони захоплюючі!
Наразі маємо книгу, створену на межі літератури та журналістики, яка подобається своєю правдивістю, до найдрібніших деталей, однак написана дуже оригінальним, авторським, літературним стилем. Інтрига витримана автором до самого кінця –  і в цьому – ще одна привабливість детективів Сергія Дзюби.

Коментарі