УВАГА! НОВА КРАЄЗНАВЧА КНИГА: "Еківоки" Віталія Коржа

Віталій Терентійович Корж — відомий український політичний і громадський діяч, наш земляк з Чернігівщини.
Народився у селі Дроздівка Куликівського району у простій селянській родині.  За плечима — роки навчання, наполеглива праця на залізничному транспорті, в економіці, науковому середовищі, сучасному бізнесі інтернет-технологій, активна політична, громадська діяльність. 
Торік він відзначив своє 80-річчя. Можна б і не згадувати про вік стосовно сповненого енергії і творчих задумів ювіляра. Але це має безпосередній стосунок до його нової книги. Річ у тому, що доволі несподівано для всіх Віталій Терентійович Корж щойно написав книгу прози. І вона справді є книгою життя, в якій на долі конкретної людини, автора книги, віддзеркалена доля його рідного краю, доля України. 
І ось – «Еківоки»! Змістовні та ненудні розповіді Віталія Терентійовича про своє життя! 40 оповідок, які вміщені на 188 сторінках, вибудовані на найзапам’ятніших картинах пережитого автором. Так, пан Віталій справді з різних сторін і під різним кутом зору спробував засвідчити власну об’єктивну житeйську розповідь. І перо виявилось напрочуд легким, бо розповідь вже від перших рядків так і ллється – неначе прохолодна водичка з відерця глибокого колодязя в Дроздівці на батьківщині автора. Отож, не вдаваймося з домислюваннями, зі створенням, як то полюбляють критики, всіляких замислуватих ходів та висновків, а просто запросимо читачів одного разу відкрити книжечку «Еківоки. Про життя як воно є», що вийшла друком 2020 року в Чернігові.  У підсумку, як кажуть, гостре перо легенько відпрацювало на сторінках дотепного прозового твору, в якому автор, за висловленням журналіста та літератора з Чернігівщини Петра Антоненка – подав «цікавий синтез, поєднання художнього та документального письма». Гортаючи книжку, зримо бачимо зрізи часу, колорит часу, колорит післявоєнного села, якісь характерні, впізнавані особливості й ознаки пізніших часів. Читаючи ці невеличкі шкіци, можна по-своєму уявляти, яку непросту школу життя довелося пройти авторові, і це викликає ще більшу повагу, адже наполегливість і висока працездатність, помножені на людську порядність – це риси, які зустрічаються, на жаль, не так часто. Тим більше не так просто в цьому житті реалізуватися людям, для яких правда і честь – не голосні слова, а життєві принципи. 
Ну й про виключно окрему тему у змістовних роздумах – Муза шановного достойника. Своїй благовірній дружині Любові Василівні Корж автор і присвятив доробок. Бо окрім подружнього єднання, яке триває вже більше 50 років, двох непересічних українців ще зміцнюють щоденні чари Всевишнього. Що й казати, приємно. Гарний приклад однодумців. Обереги один для одного! А ще – щасливі, бо закохані. На мурах любові та злагоди сотворили міцну та надійну фортецю. І всі проблеми долати легше. Тому й Віра, Надія та Любов із задоволенням живуть в їхньому обійсті, впевнено цементуюючи нестаріючим розчином найвищої марки відносини закоханих людей, спонукаючи до щоденного доповнення один одного.
Дивіться презентацію книги: https://www.youtube.com/watch?v=KvTGXRGD3lc

Коментарі

Популярні публікації