Анастасія Кузик на фестивалі "AndriyivskyFest"

Днями завершився новий фестивальний форум – Український формат Міжнародного  театрального фестивалю камерних вистав AndriyivskyFest 2019-2020, що відбувся завдяки підтримці проекту Національною спілкою театральних діячів України «Нема провінції в культурі».
Актори Чернігівського обласного драматичного театру з радістю дізналися, що за рішенням журі фестивалю ВІДЗНАКУ «ЗА РЕЖИСЕРСЬКИЙ ДЕБЮТ» отримала Анастасія Кузик, режисер-постановник музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка, за виставу «Невчасно» за п’єсою Лани Ра.
Кузик Анастасія народилась у 1992 році в Чернігові. У 2013 році закінчила акторський факультет Інституту мистецтв ПНУ ім. В.Стефаника, заочно навчалась на режисерському відділенні Київського Національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.К.Карпенка-Карого, яке закінчила у 2019 році. З вересня 2017 року працює у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка на посаді артистки драми.
У листопаді 2018 року на «Білій сцені» театру відбулась презентація її дипломної роботи – прем’єра вистави «Невчасно» за п’єсою сучасного українського драматурга Лани Ра, яка була схвально сприйнята глядацькою аудиторією і включена до діючого репертуару театру
:
 А на початку 2019 року Анастасія Кузик стала володаркою гранту Президента України для створення і реалізації творчих проектів у галузі театрального мистецтва – на постановку вистави «Наймичка» за однойменною п’єсою І.Карпенка-Карого на базі Чернігівського облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка, прем’єра якої відбулась у грудні 2019 року.
Щиро вітаємо молодого талановитого режисера Анастасію Кузик з отриманою відзнакою «За режисерський дебют» на престижному фестивальному форумі та зичимо вагомих творчих здобутків на чернігівській сцені і нових перемог на театральних фестивалях і конкурсах.

Коментарі

Популярні публікації